De unde să lucrezi remote foarte ieftin vara asta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Deaconescu
WhatsApp
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik
Visul oricărui nomad digital: să își petreacă vara pe o plajă însorită sau într-un apartament citadin din Europa. Însă lunile iunie, iulie și august sunt și sezonul de vârf, ceea ce înseamnă prețuri pe măsură.

Unde poți totuși să îți îndeplinești visul unei veri europene fără să îți golești contul? Iată câteva recomandări accesibile din partea utilizatorilor forumului r/travel de pe Reddit.

Relaxare pe coasta Adriatică însorită din Budva, Muntenegru

Pentru o vară pe malul mării, Budva, Muntenegru este o alegere excelentă. Orașul oferă plaje superbe pe coasta Adriatică, un centru medieval fermecător și prețuri avantajoase. Potrivit utilizatorilor Reddit, chiria lunară pentru un apartament începe de la aproximativ 700 € în sezonul de vârf.

Cei care nu își pot permite să își ia liber toată vara pot găsi diverse spații de coworking în oraș. Iar când nu lucrezi, poți explora golfuri liniștite precum Plaja Galija, situată la 20 de minute de mers cu mașina din oraș sau te poți îndrepta spre nord, la 40 de minute distanță, către Kotor - un paradis pentru iubitorii de pisici, cu o panoramă uimitoare asupra Golfului Kotor de pe vârful unei fortărețe medievale.

Un utilizator Reddit sugerează că pentru a evita aglomerația de pe litoral, poți opta pentru o vacanță la munte în Muntenegru. Masivul calcaros Durmitor din nord-vestul țării este popular pentru drumeții, canioane și lacuri glaciare montane.

Pentru alternative mai liniștite și mai ieftine, utilizatorii Reddit recomandă Canionul Piva din Pluzine sau Lacul Skadar, aproape de granița cu Albania.

Muncește pe malul lacului Ohrid din Macedonia de Nord

Macedonia de Nord nu se află pe lista celor mai populare destinații turistice, dar tocmai asta o face perfectă pentru o escapadă de vară accesibilă. Prețurile sunt mai mici decât în destinații ca Spania sau Italia, iar închirierea unui apartament pe termen scurt va avea un impact mai mic asupra localnicilor.

Nu ești sigur dacă o țară fără ieșire la mare este o alegere potrivită pentru sezonul cald? Călătorii adoră orașul Ohrid de pe malul lacului, unde te poți relaxa pe plajă sau poți chiar să o transformi în biroul tău temporar.

Dacă preferi o amenajare corespunzătoare, caută unul dintre spațiile de coworking din oraș, special concepute pentru lucrătorii la distanță. Un utilizator Reddit descrie Ohrid ca având „vreme super bună, veri nu foarte calde - maximum 30-35 de grade ziua - și nopți răcoroase, astfel încât să poți dormi bine fără aer condiționat”.

Alte atracții includ „mâncare ieftină”, „internet bun” și o viață de noapte vibrantă. Lunile iulie și august sunt perfecte pentru a vizita Ohrid, deoarece orașul prinde viață cu Festivalul de Vară Ohrid, care prezintă folclorul macedonean prin muzică și dans. „Ohrid este cu siguranță locul meu preferat și cel mai ieftin din Europa”, spune un alt utilizator Reddit.

Pentru chirii și mai ieftine pe termen scurt, mergi spre est, la Bitola, renumită pentru arhitectura sa neoclasică, cultura cafenelelor și apartamente cu doar „200 € pe lună”, potrivit unui utilizator Reddit.

Evadare la munte în Bansko, Bulgaria

La doar câteva ore sud de capitala Bulgariei, Sofia, se află un oraș montan cunoscut mai ales pentru schi - însă există multe motive de a vizita Bansko și vara. Situat la poalele unor munți, orașul este poarta de intrare către traseele de drumeție din Parcul Național Pirini. Aici, râuri cristaline șerpuiesc prin văi pline de flori și păduri de conifere, unde trăiesc lupi și urși bruni.

Lunile iulie-septembrie aduc o serie de evenimente culturale și festivaluri la Bansko, de la cinema în aer liber la festivaluri de jazz și folclor. Chiria lunară pentru o cameră vara începe de la doar 230 €, iar temperaturile sunt calde, dar mai puțin sufocante decât în capitală.

Economisește bani la o escapadă urbană pe malul râului în Belgrad, Serbia

Un utilizator Reddit recomandă alegerea unui oraș în detrimentul unei spațiu de pe coastă pentru a-ți ține bugetul sub control, mai ales dacă plănuiești o escapadă de vară de ultim moment.

Acesta sugerează zona Balcanilor pentru o vacanță low-cost. În Belgrad, capitala Serbiei, poți găsi un apartament de închiriat lunar cu doar 380 €. Temperaturile verii oscilează în jur de 28°C, ceea ce înseamnă că te poți bucura de soare relaxându-te pe malul Dunării. Mergi în cartierul boem Zemun pentru cafenele pe malul râului, baruri animate deschise până târziu și acces facil la rezervații naturale, potrivit Euronews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel