Urmărește emisiunea live
De unde cumpără Petre Daea porcul de Crăciun
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost întrebat de unde va cumpăra porcul pentru Crăciun.

„În fiecare dimineață, mănânc două linguri de târâțe de ovăz și plec la treabă”, a spus ministrul Petre Daea, joi, la Antena 3 CNN. De asemenea, a precizat că ține post.

Întrebat de unde va lua porcul pentru Crăciun, Petre Daea a răspuns astfel: „Porcul îl cumpăr de la un prieten. Românii noștri știu să crească porci, știu să-i pregătească. Îl iau cu cât mi-l dă. Văd palmele bătătorite de muncă.”

Ulterior, a oferit un exemplu din Spania. „Să vă duceți în piețe și să luați produse de la românii noștri. (...) Vreau să vă spun că am fost în Spania și mi-a atras atenția un consilier economic de acolo: Domnule ministru, haideți să vedeți ceva extraordinar de important. Toate produsele pe care le au spaniolii și dacă sunt aceleași produse luate din alte țări... ale lor sunt la un preț mai mare și spaniolii se duc tot către produsele lor. De ce? Să susțină producția internă. Este o atitudine pe care o au acolo, față de țară, față de producătorii lor”, a spus Petre Daea.

Citește și...

Bilic: În post, gătiți ciorbe, tocănițe, ghiveci de legume. Beți apă cu lămâie, ceai verde. Faceți pauze alimentare de 5 ore între mese 

Mihaela Bilic a vorbit despre greșelile care trebuie evitate în post.

„Prin eliminarea produselor de origine animală dăm posibilitatea organismului să se regenereze, să se echilibreze, să se repare, să se odihnească. Iată câteva recomandări.

Greșeli care trebuie evitate în post:

Fiți atenți la cantitate! Principiul de bază este să mănânci puțin, cât să supraviețuiești. Obiectivul postului este să experimentezi senzația de foame, nu să te îndopi cu produse vegetale. 

Evitați consumul de produse semipreparate, ambalate și ultraprocesate! Ca să aveți beneficii pentru sănătate, preparați mâncăruri simple, pe bază de cereale, legume și leguminoase. Evitați prăjelile, produsele de patiserie, tot ce este bogat în soia și grăsimi vegetale. Gătiți ciorbe, tocănițe, ghiveci de legume și multe salate. 

Atenție la excesul de dulciuri! Postul religios nu interzice zahărul, deși acesta obosește ficatul și crește colesterolul din sînge. Dulciurile de post sunt un amestec de făină, grăsime vegetală și zahăr care duce rapid la îngrășat. 

Nici excesul de sare și ulei din alimentele procesate nu este benefic, solicită digestia și metabolismul. În post trebuie limitat consumul de grăsime, zilele cu dezlegare la ulei și vin sunt la fel de rare ca și zilele cu dezlegare la pește. 

Obiective care trebuie atinse în post:

Creșteți consumul de legume proaspete sau congelate, cu cat mai diferite și mai colorate, cu atât mai bine. Pigmenții vegetali sunt fitonutrienți benefici pentru sănătate. Asigurați hidratarea optimă și beți apă sub diferite forme: apă cu lămâie, ceai verde, infuzii de plante, supe și ciorbe, cafea etc. 

Faceți pauze alimentare de 5-6 ore între mese, ca să-i dați organismului timp să digere și să proceseze masa anterioară. Postul înseamnă multă disciplină, este și un exercițiu psihologic, nu doar alimentar. Învățați moderația și limitați cantitatea de mâncare consumată. Dacă ții post cu adevărat, nu trebuie să te scoli sătul de la masă!”, a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe contul de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel