De NECREZUT! De ce s-au strâns ZECI de șefi DSVSA în București. BLOCAJ timp de 70 de zile pentru că nu s-au înțeles ONLINE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
DCNews a publicat în urmă cu o zi o știre despre aglomerația de la Casa Presei, pentru o ședință cu șefi din teritoriu la sediul ANSVSA. Explicația oficială vine cu răspunsuri incredibile despre neputința instituțiilor statului. 

În urmă cu o zi, la sediul central ANSVSA s-a putut observa ceea ce noi, la DCNews, an numit ”o chemare din teritoriu”. Mașini cu reprezentanți din țară au venit în București, la Casa Presei Libere, în ziua cu recordul de infectări (n.r. până atunci, astăzi fiind înregistrat un nou record). 

O solicitare a fost trimisă către ANSVSA în acest sens cu privire la respectiva întâlnire, utilitatea ei, dar și dacă n-ar fi putut fi organizată online, așa cum se desfășoară ședințele din mediul economic privat de aproape opt luni. 

În acelați timp, pe site-ul DCNews a fost publicat următorul articol: RECORD de infectări cu COVID, ședință la CENTRU la ANSVSA. S-a făcut chemarea din țară. DOVADA FOTO

În solicitarea către ANSVSA nu au fost transmise întrebări despre secrete de stat, așa cum apare regăsit în răspunsul oficial, între ghilimele. În textul mai sus amintit, a fost conturată opinia critică: ”Au fost aduse persoane din teritoriu într-o ședință care pare să fi fost vitală și cu secrete de stat, altfel nu ne putem explica cum de această ședință nu s-a putut face altfel decât față-n față.”

Aflăm, totuși, din răspunsul de mai jos, că ședința nu este una cu secrete de stat. În același timp, vorbim despre o ședință ce a fost planificată. Ni se dau asigurări că s-au luat toate măsurile cu privire la luarea temperaturii, purtarea măștii de protecție și dezinfectarea mâinilor, precum și distanțare,  adică ceea ce este absolut normal în contextul epidemiologic actual într-o zi oarecare de muncă. Au fost două ședințe cu șefii serviciilor economice județene din cadrul DSVSA, una la 12:00, alta la 16:00, a câte 15-20 de persoane, conform răspunsului oficial. La fiecare două ore, sala în care s-a desfășurat ședința a fost dezinfectată. 

Și poate vă întrebați de ce această ”desfășurare de forțe”...

Ni se răspunde că întâlnirea a fost necesară pentru a debloca o situație care ”trenează de aproape trei luni”, care se referă la demararea unor plăți către medicii veterinari care au contracte cu DVSVA privind acțiuni din Programul strategic și care ar trebui să primească 10.000 de lei. Aflăm că întâlnirea a avut scopul de ”a clarifica punctual și aplicat toate detaliile privind documentația financiară și procedura aferentă”. Deci, după aproape trei luni de blocaj, șefii serviciilor economice au primit clarificări cu privire la documentație și procedură... 

În același timp, arată răspunsul oficial, întâlnirea s-a făcut față-n față, pentru că, pe parcursul a peste 70 de zile, s-au făcut TREI ședințe online în cadrul cărora nu s-a reușit clarificarea aspectelor legate de documentație și procedură.

Deci, pentru a debloca o situație care durează de trei luni, trei luni în care s-au făcut DOAR TREI ședințe ONLINE, s-a luat decizia să se organizeze o întâlnire în București cu șefii din teritoriu pentru a-i face să înțeleagă ce documente și proceduri sunt necesare pentru a da niște bani după 70 de zile. 

Vă redăm răspunsul integral. 

2. -imagine fara descriere- (captura-de-ecran-din-2020-11-06-la-11-15-28_47334600.png)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel