De la shopping, la petrecere, până dimineața
Data publicării:
Autor: Anca Mihailov
WhatsApp
Cea mai bună terapie: atmosfera de club   Arhiva DC News
Cea mai bună terapie: atmosfera de club Arhiva DC News
Este vineri și ieșim în oraș, la o petrecere ce se va termina, mai mult ca sigur, în zori. Trei prieteni din Olanda ne-au invitat să petrecem împreună, în cel mai popular club din București, la Nuba, pe Șoseaua Nordului. Josh, Alex și Mike vin în România pentru că aici se simt liberi – spun ei -, în compania unor oameni care le plac și în locuri unde chiar se pot destinde.

Capitala României e un loc în care turiștii asemenea lor, tineri fără griji, dar cu mulți bani de cheltuială, găsesc acel gen de distracție pe care în alte capitale europene l-ar plăti mult mai scump, la aceeași calitate. Nu caută distracția în București doar pentru a face economie în bugetul de weekend, ci pentru că aici este și altă atmosferă, mult mai prietenoasă, iar faima unora dintre cluburile capitalei a trecut de mult timp granițele țării noastre. Bucureștiul este în topul orașelor căutate pentru distracție de bună calitate și pentru shopping de la branduri celebre, la prețuri reduse față de alte orașe.

Cea mai bună terapie: atmosfera de club

Străinilor le plac foarte mult și hotelurile de lux ale Capitalei, unde se simt chiar mai bine decât în cele de la Amsterdam, Londra sau Paris, la prețuri cu până la 40% mai mici decât acolo. Și, spun tot ei, Bucureștiul mai are ceva, atunci când începe o petrecere de club. „Parcă lumea asta nu a făcut niciodată altceva și singura plăcere este să danseze și să se distreze. E acel ceva ce caut de mult timp, ca să mă deconectez. Când văd că toți se simt bine, nu se prefac doar, ci chiar trăiesc intens fiecare moment, parcă toate problemele vieții dispar. Asta e greu de găsit, chiar și în locurile cele mai faimoase din lume. Pentru asta vin la București, pentru această atmosferă, pentru oamenii pe care-i întâlnesc aici", mărturisește Mike.

Regula clubului: un bărbat singur plătește intrarea dublu față de unul însoțit de prietenă, iar fetele nu plătesc  intrarea

Am rezervat din timp o masă la Nuba, cu două săptămâni înainte de venirea lor în România, pentru că sunt greu de găsit locuri, mai ales în weekend. Fiind însoțiți de noi – trei femei tinere, care vom trece drept prietenele lor -, vor plăti jumătate din preț, pentru intrarea în club. Dacă ar fi mers singuri, ar fi plătit 100 de euro fiecare. Așa este regula clubului: un bărbat singur plătește intrarea dublu față de unul însoțit de prietenă, iar noi, fetele nu plătim intrarea. Tinerii petrecăreți au așteptări mari de la nopțile incendiare pe care le vor petrece dansând și delectându-se cu muzică, oameni veseli și băuturi scumpe. Acest gen de distracție atrage ca un magnet europenii care preferă Bucureștiul pentru atmosfera pe care o oferă cluburi precum Nuba – din nordul Capitalei -, Nomad Skybar – din Centrul Istoric –, sau Fratelli – din zona Floreasca. Pentru deplasare nu-și fac nicio grijă. Taxiurile noastre li se par foarte ieftine, iar uneori au preferat să închirieze o limuzină cu șofer, care să-i plimbe cât își doresc. Agenția de turism la care apelează se ocupă de tot ce au nevoie.

Prețuri mai mici, pentru oferte similare

Mike are 32 de ani și a aflat anul trecut că în București se poate distra cu prietenii mai bine decât la Amsterdam sau chiar mai bine decât la Ibiza. Aici, în capitala României, despre care nu știa aproape nimic până când a ajuns prima oară, spune că se simte ca acasă sau, mai bine zis, așa cum ar vrea să se simtă acasă, într-o continuă petrecere, înconjurat de oameni ca el. A fost surprins să găsească prețuri mai mici decât la cluburi cu același gen de ofertă, dar și la hotelurile de lux din București. Acum, cei trei prieteni sunt cazați la Casa Capșa, unde o cameră single costă 100 de euro pe noapte, prețul fiind negociat de agenția de turism, iar în altă destinație europeană, pentru același confort ar fi plătit cel puțin 140 de euro.

Distracția se termină în zori  Arhivă DC News

După ce a avut prima experiență foarte plăcută în București, și-a adus aici și partenerii de business. La început, Alex și Mike au fost reticenți, pentru că nu știau aproape nimic despre București, însă prima petrecere în club și primul drum la shoppig i-a convins că este cea mai bună alegere pentru un weekend reușit. La reprezentanța Gucci de pe Calea Victoriei, Alex a găsit cadoul perfect pentru aniversarea mamei lui. Același model de geantă l-ar fi cumpărat din altă țară europeană cu cel puțin 60 de euro în plus. Și tot pe Calea Victoriei a găsit o bijuterie superbă, la un magazin de diamante. Iar Mike și-a cumpărat încă un ceas, pentru colecția lui de care e foarte mândru. A găsit modelul pe care-l căuta, pe Grand Avenue, bulevardul cu magazine de lux al hotelului Marriott. E foarte mândru de noua sa achiziție marca Rolex, pe care și el ar fi cumpărat-o la un preț mult mai mare din altă capitală europeană.

Distracția este mereu în toi, după lăsarea serii   Arhiva DC News

Distracția se va termina în zori, la Nuba, iar ziua e rezervată somnului, apoi cumpărăturilor din magazinele brandurilor celebre. Dar și pregătirii pentru următoarea petrecere, în Centrul Istoric, la Nomad Skybar, pe Smârdan. Este al doilea club în topul preferințelor celor trei prieteni, dar nu numai al lor. Și distracția de aici atrage magnetic turiștii străini veniți la București. Iar atunci când vor să simtă mai mult decât atmosfera dintr-un singur loc, petrecăreții se pot delecta cu toate celelalte oferte ale centrului vechi, unde cunosc oameni noi și plini de viață. Centrul Istoric al Capitalei este preferat de toate categoriile de turiști care vizitează Bucureștiul, în orice perioadă a anului, iar distracția este mereu în toi, după lăsarea serii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel