De la frigul din ultima perioadă, vom ajunge la maxime de până la 19 sau chiar 20 de grade Celsius în acest weekend
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
De la frigul din ultima perioadă, vom ajunge la maxime de până la 19 sau chiar 20 de grade Celsius în acest weekend. Însă vremea bună nu va ține prea mult. 

Alina Șerban, meteorolog, a spus cum va fi vremea în perioadă următoare. „În aceste zile, ne regăsim sub incidența unei mase de aer cald, după valul de aer polar care a determinat minime ușor sub pragul gerului în depresiuni. De această dată, vorbim despre o vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă în aproape toată țara”, a zis Alina Șerban.

„Minimele, în această dimineață, au fost cu 7...8 grade mai ridicate decât ar trebui să avem la această dată, dar și maximele vor căpăta putere în zilele următoare. Vineri, ne așteptăm la valori de 10 și peste 10 grade în vestul și în centrul țării, în sud-estul teritoriului până la 15...16 grade, iar sâmbătă masa de aer cald se va muta și se va intensifica în jumătatea de sud-est a teritoriului, astfel încât maximele vor atinge valori de 18...19,  poate chiar 20 de grade”, a spus meteorologul Alina Șerban, joi după-amiază, la Antena 3 CNN.

„Acest pasaj va fi de scurtă durată”, a continuat Alina Șerban, „astfel încât duminică se va răci din nou în toate regiunile. Temperaturile vor fi din nou negative în aproape toată țara, ușor sub pragul gerului în depresiuni”.

„Maximele, în primele zile de săptămână, se vor situa în marea lor majoritate până în 5...6 grade Celsius, dar sfârșitul de săptămână se va ameliora din acest punct de vedere, pentru că temperaturile vor mai crește până la finalul săptămânii care urmează”, a mai spus meteorologul Alina Șerban.

Amintim că Elena Mateescu, directorul general ANM, a spus că, și în săptămâna 26 decembrie 2022 - 2 ianuarie 2023, „tendința mediilor valorilor de temperaturi va fi, în majoritatea regiunilor, ușor peste cele specifice”. „Importante sunt, de asemenea, şi abaterile termice, cele mai mari fiind de așteptat în zonele intracarpatice, ceea ce poate însemna că temperaturile mai calde vor aduce, cu siguranță, o probabilitate mai ridicată să înregistrăm precipitații predominant sub formă de ploaie", a spus Elena Mateescu, director general ANM, în intervenția sa de la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel