De la ce vine ”F” din... Radu F. Alexandru
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
val-valcu
val-valcu

Radu F. Alexandru este unul dintre puținii pedeliști care l-au admonestat pe Traian Băsescu pentru mitocănia de care a dat dovadă președintele, la B1Tv. Senatorul a publicat o scrisoare dechisă în care afirmă că nu mai are încredere în discernământul șefului statului. Unii s-au grăbit să-l felicite, pentru că a îndrăznit să miște în front, în unitatea militară care este PDL. Alții au spus că reacția lui Radu Alexandru e justificată de litera F,  de la Feldman, numele pe care îl purtau părinții săi: Băsescu l-ar fi  jignit prin prezentarea într-o lumină favorabilă a mareșalului (vinovat de crime împotriva umanității).

Nici poveste. În primul rând, mesajul lui Băsescu a fost atent meșteșugit, din punct de vedere al corectitudinii politice. Deși un public neatent sau nepriceput ar putea crede că mesajul este favorabil mareșalului, mai ales prin insulta aruncată MS Regelui, Băsescu s-a ”acoperit”, precizând că e condamnat... etc.

 Radu F Alexandru nu e nici nepriceput, nici neatent. A avut timp cinci zile să-și cumpănească demersul.

De fapt, Traian Băsescu le-a dat o ocazie pedeliștilor care știu să profite de șansă. Cu ce să se justifice, în ochii electoratului său, compus probabil din intelectuali,  un Radu F. Alexandru? La fel ca Oajdea, el va juca rolul disidentului, al celui care se disociază de Boc, sau de Băsescu. Nu cred în această farsă și n-am ce face cu scrisoarea respectivă. Dacă o primeam pe hârtie, i-aș fi dat o întrebuințare cuvenită.  Cu mail-ul, unde să mă șterg?

Necinstea senatorului PDL este trădată chiar de propriile afirmații: dacă nu crede în discernământul lui Băsescu, de ce nu trece alături de Opoziție, votând demiterea lui Boc și suspendarea președintelui? Radu F. Alexandru tocmai a declarat că nu demisionează din PDL, deci rămâne în partidul care îl apără și slujește pe omul lipsit de discernământ. E bine să fii la Putere, cu Băsescu, fără să muncești pentru a compensa pierderea electorală inerentă asocierii cu regimul acestuia. Doar nu considerați că redactarea unei scrisori este muncă, pentru unul care a scris câteva cărți și piese de teatru.

Așa că, până o să-l văd votând așa cum scrie, consider că scrie pentru doar că e un fripturist. De la asta și vine litera F: Radu Fripturist Alexandru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel