De la ce vârste trebuie făcute analize pentru a fi depistat rapid cancerul. Medicul Dediu: Pentru cancerul de sân, data e mai controversată
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Dr. Mircea Dediu, medic primar oncolog în cadrul Sanador, a spus de la ce vârste trebuie făcute analize pentru a fi depistat în stadii precoce cancerul.

„Activitatea de screening este o activitate particulară medicală al cărui obiectiv este să identifice o eventuală tumoare înainte ca aceasta să se manifeste clinic. Sunt câteva localizări care beneficiază de această abordare: cancerul de sân, colorectal, de prostată și, mai nou, cancerul pulmonar. Vârsta depinde de la localizare la localizare.

Pentru cancerul de col uterin, recomandarea este de a se începe de la o vârstă relativ timpurie, 20-25 de ani, mai ales dacă există o testare pozitivă la HPV.

Pentru cancerul de sân, data de începere este mai controversată. De regulă, după 50 de ani se recomandă”, a spus medicul Mircea Dediu.

„Pentru cancerul gastric, într-adevăr, la populația asiatică, acolo unde incidența e în mod substanțial crescută, s-au introdus intervenții periodice, scăzând în urma lor proporția cazurilor avansate”, a explicat medicul. 

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online „Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”, eveniment organizat de DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCMedical, DCBusiness, ȘtiriDiaspora.ro, DefenseRomania.ro, Spectacola.ro, și DCNewsTV.

„Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel