De la bani aruncaţi aiurea, la "singura soluţie prin care ei pot supravieţui". Ce cred românii despre investiţiile publice în sport
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Sunt banii publici investiţi în sport un câştig sau risipă? La această întrebare au răspuns românii, astăzi, în exclusivitate pentru DC Sport.

Multe cluburi sportive din România sunt finanţate de la bugetul local, iar unele chiar din bugetul naţional. Cel mai bine se vede acest lucru în fotbal, acolo unde cluburile de drept public, cu precădere cele din Liga 2, nu au drept de promovare, însă ocupă poziţii fruntaşe. 

Sunt românii de acord cu aceste lucruri? Ar putea fi cheltuiţi aceşti bani în alte scopuri? Iată ce ne-au răspuns. 

"Da, este singura soluţie prin care ei pot supravieţui. Oricum se ia din banii publici, aşa că să se ia pentru sport. Sportul este foarte important pentru dezvoltarea copiilor, a tineretului, pentru educaţie. Îi mai îndepărtează pe unii de droguri, alcool, tutun sau alte vicii", a spus un bărbat. 

"Ar trebui să se investească mult mai mult în sport faţă de cât se investeşte acum. Ar fi un lucru bun pentru tineret, în general. Pentru vârstnici mai puţin. Din contribuţia pe care o plătesc, sunt de acord să se investească în sport pentru tineri, nu în droguri. La ora actuală, tinerii sunt axaţi doar pe varianta digitală. Ca să mai discute faţă în faţă... mai puţin", a spus un alt cetăţean. 

"Eu sunt total de acord ca primăriile să investească în tineri, în sport. Consider că tineretul din ziua de astăzi petrece prea mult timp pe calculator, telefoane, cluburi, distracţie, iar sportul ar fi o activitate mult mai sănătoasă, mai utilă pentru ei", a explicat o doamnă. 

"Dacă vrem să avem sport de performanţă, trebuie alocaţi bani de la guvern. Altfel, noi, populaţia de rând, care aşteptăm pensia de la o lună la alta, nu avem şansă să facem ceva cu banii ăştia", a mai declarat un domn. 

Există, însă, şi opinii contrare. 

Citește mai departe pe dcsport.ro>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel