„De la anatomia artistică la opera finită”. Lansarea catalogului expoziției
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Muzeul Municipiului București invită publicul să participe la evenimentul prilejuit de lansarea catalogului expoziției „De la anatomia artistică la opera finită”, care va avea loc joi, 5 august 2021, ora 18.00, la Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu, nr. 2), în sala dedicată Pinacotecii București.

Opera unor importante personalități         

„Volumul pune în valoare opera unor importante personalităţi ale artei plastice româneşti: Gheorghe Tattarescu, Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Nina Arbore, Cecilia Cuţescu Storck, Corneliu Baba. Se adaugă descrieri ale unor lucrări din colecția Muzeului George Severeanu și Muzeului Gheorghe Tattarescu, ale unor sculpturi aflate în Colecția Cornel Medrea precum și prezentarea unei piese de sculptură antică împrumutată de la Institutul de Arheologie Vasile Pârvan. Catalogul expoziţiei „De la anatomia artistică la opera finită” a fost conceput ca un omagiu adus frumosului, destinat să rămână în bibliotecile personale. Excelent ilustrat, volumul bilingv (apare în română și engleză) oferă toate informațiile necesare despre autorii lucrărilor expuse la Palatul Suțu și aduce în actualitate importanța studierii anatomiei artistice în orice sistem educațional de tip plastic, pentru ca mecanismele interioare ale formei să fie corect stăpânite. 

A doua parte a expoziției 

Expoziția fost concepută în două părți: prima parte a fost inaugurată în decembrie 2020, s-a închis pe 26 aprilie 2021, și a cuprins opere ale unor mari artiști, începând cu Anton Chladek și terminând cu Theodor Pallady; a doua parte s-a deschis pe 7 mai, se va închide pe 29 august 2021 și prezintă publicului alte lucrări de excepție realizate de Jean Alexandru Steriadi, Ion Theodorescu-Sion, Ștefan Dimitrescu, Corneliu Baba, Nina Arbore, Mina Byck Wepper, Cecilia Cuțescu Storck, Cornel Medrea sau Georgeta Năpăruș, într-o încercare de a realiza un periplu artistic prin două secole de artă românească.

Rezervarea la eveniment este obligatorie și se face printr-un email la adresa [email protected], de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-16.00, până pe data de 4 august 2021, ora 16.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel