De Dragobete cucerește-i inima cu ERA INIMII, de Luca Mazzucchelli
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Cartea ERA INIMII: Cum să găsim curajul de a fi fericiți, de Luca Mazzucchelli, recent apărută în limba română la Editura ap!, este cu siguranță lectura vedetă din luna iubirii! Aceasta este cartea care va răspunde pentru mulți dintre noi la o întrebare pe care fără îndoială că ne-am pus-o la un moment dat și pe care continuăm să ne-o punem de-a lungul vieții: Cum să facem să se întâmple ceea ce ne dorim, atât pe plan sentimental, cât și în celelalte arii ale vieții noastre? Luca Mazzucchelli ne învață că emoțiile ne modelează valorile și ideile și ne fac să luăm decizii, aprinzând un fitil în sufletul nostru.

Autorul ne propune o schemă simplă de urmat în acest sens și ne convinge că succesul este inerent legat de schimbare. Cu alte cuvinte, Luca Mazzucchelli ne convinge de faptul că succesul nu înseamnă să obții ceva, ci să devii ceva: să fii, nu să ai. „Dacă vrei mai mult, devino mai mult”, acesta este mesajul de bază al acestei cărți și acesta este gândul care ar trebui să îi anime pe toți cei care își doresc succesul.

„Erau odată doi câini, unul vesel și unul trist care, în două momente diferite, intră în aceeași cameră: primul iese dând din coadă, al doilea mârâind. O doamnă care asistă la scenă, curioasă, decide să intre în cameră, ca să vadă ce anume a influențat atât de diferit starea de spirit a celor doi câini. Spre marea ei surpriză, când a deschis ușa, a văzut doar foarte multe oglinzi. Câinele vesel, când a intrat, s-a văzut în fața altor o sută de câini zâmbitori ca și el; cel supărat, a găsit doar câini furioși care lătrau la el.

Care este morala acestei povești? Că ceea ce vedem în lume este oglinda a ceea ce suntem. Dacă suntem triști, vom găsi tristețe; dacă ne este teamă, vom găsi teamă; dacă suntem fericiți, vom fi înconjurați de fericire. Mai mult decât atât, ceea ce suntem este în primul rând o reflectare a gândurilor noastre. Mintea este totul: ceea ce credem despre noi înșine, într-un mod mai mult sau mai puțin conștient, devine ceea ce suntem.” – Luca Mazzucchelli, în Era inimii.

Luca Mazzucchelli este psiholog, psihoterapeut, antreprenor și autorul mai multor eseuri de promovare a psihologiei, căutând mereu noi modalități de a aduce psihologia mai aproape de viața de zi cu zi a oamenilor. Editura ap! a publicat și alte titluri care îi poartă semnătura, precum Teama care devine curaj și Totul e greu înainte să devină ușor, iar în pregătire se află cartea sa de referință, Factorul 1%.

Pe rețelele sale de socializare, Luca Mazzucchelli este urmărit de sute de mii de oameni pe care îi ajută să își rezolve problemele de natură psihologică. De asemenea, este speaker pentru evenimente corporate și a fost numit Cel Mai Bun Coach pe probleme de psihologie, de Asociația Coachilor Italieni. Este editor al Psicologia contemporanea magazine și consultant editorial pentru diverse serii de cărți. Locuiește în Milano împreună cu soția și cei trei copii ai lor.

Cartea Era inimii poate fi considerată și un soi de terapie inversă, în care nu psihologul este cel care ascultă poveștile de viață ale pacienților, ci el însuși își deschide sufletul. Luca Mazzucchelli vorbește aici despre greșelile și slăbiciunile sale, dar și despre lecțiile pe care le-a învățat din propriile experiențe de viață, pe care le transmite acum mai departe în scopul de a ajuta cât mai mulți oameni să obțină de la viață ceea ce își doresc.

Aceste lecții le vor prinde bine atât tinerilor aflați la începutul vieții de adult, cât și adulților care încă mai caută modalități de a duce un trai mai bun și de a trăi viața la care au visat dintotdeauna. Nu în ultimul rând, părinților care nu știu ce să mai facă cu copiii lor care petrec prea mult timp pe Internet, Luca Mazzucchelli le oferă o nouă perspectivă și o modalitate prin care s-ar putea folosi de această pasiune a copiilor pentru a se apropia mai mult de ei și a-i cunoaște mai bine.

ap! (ACT și Politon) este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de carte din România. Specializată în nonficțiune de calitate, editura a adus pe piața locală o serie de autori care au făcut furori în toată lumea, precum Tim Ferriss, Robin Sharma, Tony Robbins, Wayne Dyer, Steve Harvey, Gino Wickman și mulți alții. Totodată, ap! (ACT și Politon) este editura românească sub egida căreia au fost publicate cele mai multe audiobookuri la nivel local. Lansată în 2014, editura a adus în România peste 200 de titluri în format audiobook, multe dintre acestea fiind bestsellere care au făcut înconjurul lumii și au schimbat mii de vieți.

ap! (ACT și Politon) crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români titluri care acoperă o gamă variată de subiecte, din sfere precum: dezvoltarea personală și profesională, business, antreprenoriat, spiritualitate sau wellbeing. Titlurile editurii se regăsesc atât în format clasic, cât și sub formă de eBook, MP3 sau audiobook, astfel încât cititorii să se poată bucura de lectură în orice moment al vieții lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel