Data publicării:

De ce Vlad Pascu nu a fost testat cu aparatul drug test. Cosmin Andreica: Unitatea de Poliție din Vama Veche este într-un container, nici măcar nu are sediu

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Cosmin Andreica, președintele Sindicatului EUROPOL, a intervenit telefonic la Antena3 CNN unde a vorbit despre faptul că Matei-Vlad Pascu nu a fost testat cu aparatul drug test înainte de accidentul de la 2 Mai. 

Președintele Sindicatului EUROPOL susține că tânărul Matei-Vlad Pascu, băiatul care a ucis doi tineri în accidentul de la 2 Mai, nu a fost testat cu aparatul drug test pentru că echipajul nu deținea un astfel de aparat. 

„Înțelegem că a existat un apel referitor la modul în care conduce acest tânăr. Echipajul care a fost trimis la fața locului, l-a identificat, l-a supus testării. Este greu de spus și vă pot confirma că echipajul nu avea în dotare un aparat de tip drug test.", a spus Cosmin Andreica. 

Potrivit acestuia, nici la Secția de Poliție nu exista un astfel de dispozitiv.

„Nu există. Noi, din păcate, la momentul de față cumpărăm BMW-uri, elicoptere și alte asemenea aparaturi,  în timp ce aparatura de bază, aceste dispozitive de testare pentru consumul de substanțe interzise, lipsesc cu desăvârșire, sunt foarte puține.

Nimeni nu vorbește despre cifra neagră a acestor fapte. În afară de ceea ce au oprit polițiștii și au constatat, gândiți-vă câți alți șoferi nu sunt opriți de Poliție tocmai pentru faptul că nu avem suficiente astfel de dispozitive și nici de echipaje.

Mai mult decât atât, ca urmare a nenumăratelor rezultate fals pozitive înregistrate în ultimele 12 luni, pe tot teritoriul țării, s-au emis recomandări de la nivelul Direcției Rutiere prin care se solicită polițiștilor rutieri ca testarea cu aparatul drug test să intervină doar la momentul în care starea psihofizică a conducătorului auto este de natură a indica un consum de substanțe interzise.

În momentul de față nu există nimic obligatoriu, totul este la latitudinea polițistului, dacă are în dotare un astfel de dispozitiv.", a spus Cosmin Andreica. 

„Unitatea de Poliție din Vama Veche este într-un container"

„Unitatea de Poliție din Vama Veche este într-un container, adică nici măcar nu are sediu, nu se pune problema de a exista un aparat de tip drug test care să stea la acel sediu și care să poată fi folosit de polițist.

La nivel național, avem între 1 și 3 aparate de tip drug test, într-un județ, ceea ce este extrem de puțin.”, a spus Cosmin Andreica la Antena3 CNN. 

VEZI ȘI:  Răsturnare de situație cu accidentul de la 2 Mai. Cu o oră înainte de accident, Vlad Pascu a fost la sediul Poliției, pentru că se găsiseră droguri asupra sa, dar nu a fost testat https://www.dcnews.ro/rasturnare-de-situatie-cu-accidentul-de-la-2-mai-cu-o-ora-inainte-de-accident-vlad-pascu-a-fost-la-sediul-politiei-pentru-ca-se-gasise-droguri-asupra-sa-dar-nu-a-fost-testat_927007.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel