Data actualizării:
Data publicării:

De ce vila din Aviatorilor, 86 nu are bucătărie. Noi detalii despre „mofturile“ liderilor comuniști / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Freepik
Freepik
Marius Marinescu a vorbit despre vila din Bulevardul Aviatorilor, numărul 86, renovată de Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS).

Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) a început să renoveze vila din Bulevardul Aviatorilor, numărul 86, suma ridicându-se la peste 7 milioane de euro. Într-un interviu exclusiv pentru DC News, Marius Marinescu a vorbit despre dotările pe care vila le are și a spus și de ce aceasta nu a fost proiectată cu bucătărie.

„Vila aceasta a fost pregătită pentru Gheorghe Gheorghiu-Dej. Ea are o amprentă de 300 de metri, are adăpost antiaerian, are cinematograf, cramă, iar la parter avea sufragerie, cameră de zi, birou. La etaj are dormitoare. Foarte important, acolo unde au stat șefii de stat, cum e și cazul vilei din Primăverii unde a stat Nicolae Ceaușescu, nu se făceau bucătării, fiindcă liderii nu trebuiau să suporte mirosul de mâncare, aceasta fiindu-le adusă la domiciliu“, a spus, pentru DC News, senatorul Marius Marinescu.

„Când au venit comuniștii la putere, după modelul colinelor de aur de la Moscova, au vrut să aibă și ei un cartier închis, pentru demnitari. Cartierul Primăverii era Cartierul Interzis - am și scris o carte - iar aici aveau voie doar demnitarii înalți ai lui Ceaușescu și Gheorghe Gheorghiu-Dej. În anii 1950 s-au construit vreo 43 de vile, unele mai mari, altele mai mici, singurele mai diferite fiind Vila Lac 3 și vila lui Ceaușescu.

În momentul de față, RAAPPS mai deține undeva la 14 vile în tot cartierul, restul fiind vândute. Unele au fost demolate și s-au construit blocuri. Cu cât un lider era mai important în stat, cu atât locuia mai aproape de Nicolae Ceaușescu.“, a mai precizat Marius Marinescu.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Marius Marinescu, informații inedite despre vila din Aviatorilor, 86. Motivul pentru care „e cam bântuită“ / video 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel