De ce victoria echipei Real Madrid în finala Champions League este o șansă uriașă pentru FCSB
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Real Madrid s-a impus în finala UEFA Champions League cu 2-0 în fața echipei Borussia Dortmund.

Echipa spaniolă Real Madrid a câștigat cel de-al 15 trofeu al Ligii Campionilor, după ce s-a impus cu 2 - 0 în fața echipei Borussia Dortmund. Deși echipa germană a avut inițiativa în prima repriză a partidei, experiența madrilenilor s-a văzut în cea de-a două parte, când aceștia au marcat prin Dan Carvajal, în minutul 74 și prin Vinicius Jr, în minutul 83, potrivit sport.ro.

Victoria spaniolilor reprezintă o șansă în plus pentru FCSB, echipa patronată de Gigi Becali, care în sezonul următor va evolua în tururile preliminare UEFA Champions League. 

În primul tur, roș-albaștri vor avea parte, teoretic, de adversari mult mai slabu, fiind capi de serie, însă în turul doi, echipa lui Gigi Becali, dacă se va califica, va întâlni adversari mai puternici în fața cărora ar trebui să se impună pentru a accede în grupele UEFA Champions League.

Datorită succesului echipei madrilene, FCSB a scăpat de o potențială adversară extrem de puternică, Dinamo Zagreb, care va juca direct în play-off-ul de calificare în faza ligii, echivalentul fazei grupelor din noul format al celei mai prestigioase competiții europene.

Locul echipei Dinamo Zagreb în urna capilor de serie a fost luat de HJK Helsinki, care ar putea să întâlnească în turul 2 FCSB-ul. Astfel, potențialele echipe cu care FCSB s-ar putea confrunta în turul 2 sunt următoarele:

- PAOK

- Maccabi Tel Aviv

- Ferencvaros

- Qarabag

- Bodo/Glimt

- Midtjylland

- Sparta Praga

- Malmo FF

- APOEL

- Slovan Bratislava

- Ludogorets

- HJK Helsinki

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel