Unele gospodine „asezonează” carnea tocată cu scorțișoară: transformă o mâncare banală într-o capodoperă culinară
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Unele gospodine  asezonează  carnea tocată cu scorțișoară - transformă o mâncare banală într-o capodoperă culinară. Sursa - pixabay.com
Unele gospodine asezonează carnea tocată cu scorțișoară - transformă o mâncare banală într-o capodoperă culinară. Sursa - pixabay.com
Vă prezentăm o modalitate uimitoare de a transforma un fel de mâncare obișnuit într-o capodopera culinară.  

Pentru mulți, va fi o descoperire că scorțișoara se poate combina armonios nu doar cu deserturile și alte produse de patiserie, ci și cu preparatele din carne.

Dacă doriți să descoperiți ceva nou pentru dvs., încercați să adăugați un praf din acest uimitor condiment în carnea tocată.

Chipsuri ultra ușoare, preparate în cuptorul cu microunde: o porție are mai puțin de 50 de calorii  

Principalul lucru este să nu exagerați: altfel scorțișoara picantă va atenua gustul principal!

SFAT: este mai bine să nu folosiți scorțișoară ambalată din magazin, ci un baton de scorțișoară măcinat cu o râșniță de cafea sau robot de bucătărie.

Felul de mâncare, care include scorțișoară, vă va surprinde cu o aromă ușoară și plăcută, deoarece gustul chiftelelor va avea o nuanță dulce-picată.

Apropo, scorțișoara poate fi folosită și în supe, dar, în acest caz, nu trebuie să o măcinați. Dar nu uitați să scoateți bățul de scorțișoară la sfârșit.

BONUS: Doar bucătarii renumiți știu trucul: adaugă un ingredient în carnea tocată. Nu ai mai făcut asta până acum

Bucătarii cu experiență spun că chiftelele sunt mai bune și mai suculente dacă în carnea tocată este adăugat un ingredient secret.

La prima vedere, poate părea că zahărul nu este ingredientul cel mai de succes și logic pentru prepararea chiftelelor.

Dar bucătarii cu experiență spun că acest produs îmbunătățește gustul și textura chiftelelor.  Chiflele vor fi mai suculente, fragede, iar zahărul nu se simte. 

Vă place dovleacul? Îl puteți congela și consuma iarna. Ce pași trebuie să urmați

Bucătarii atrag atenția să nu exagerăm însă cu zahărul. Se ia o lingură de zahăr la un kilogram de carne tocată. Respectați acest raport, pentru a prepara niște chiftele suculente și bestial de bune.   

Mere coapte cu brânză de vaci și prune uscate: sunt incredibil de bune și gata în 7 minute

În carnea tocată se adaugă zahărul, împreună cu sarea și alte condimente. Deci acest ingredient nu se simte, dar, în același timp, le face suculente și fragede. 

Trebuie menționat că nu toate gospodinele laudă acest truc. În opinia lor, zahărul are un efect redus asupra gustului și că alte componente sunt responsabile pentru sucul și frăgezimea chiftelelor. 

 

BONUS. Chec din fulgi de ovăz și dovleac: un desert excelent pentru cei care țin la siluetă

 

Dacă doriți să încercați un desert original, vă sugerăm să preparați un chec din fulgi de ovăz cu dovleac. 

Checul din fulgi de ovăz și dovleac poate fi servit nu doar la micul dejun, ci și ca gustare sau ca desert după masa de prânz și cină.

Ingrediente:

fulgi de ovăz - 6 linguri,

praf de copt - 1 linguriță,

scorțișoară - 1 linguriță, 

sare - ½ linguriță,

miere sau sirop de arțar - 5 linguri,

ulei vegetal - 4 linguri,

lapte - un pahar,

piure de dovleac - 500 grame,

zahar pudră pentru decor.

Prepararea

Dovleacul se curăță de coajă și semințe și se taie felii. Acestea se pun în apă clocotită și se fierb câteva minute. Feliile de dovleac se scot, apoi, din apă și se transformă în piure.

Înghețată parfumată din pepene galben, excelentă în zilele toride de vară

Se amestecă, apoi, fulgii de ovăz cu laptele, piureul de dovleac, scorțișoara, sarea, praful de copt, mierea și uleiul vegetal.

Turnați compoziția obținută într-un vas special de copt. Checul se coace în cuptor pentru o jumătate de oră la 180 de grade. Când este gata, checul se decorează cu zahăr pudră. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel