Data publicării:

De ce umblă buzoienii în trening. Un preot dezvăluie misterul oamenilor îmbrăcați așa: Nu e un pamflet, e realitatea anului 2023

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Paul Iulius Negoiță
Paul Iulius Negoiță
De ce umblă buzoienii în trening? Un preot dezvăluie misterul oamenilor îmbrăcați așa.

Preotul Paul Iulius Negoiță a povestit o fază amuzantă, dar totodată neplăcută din Buzău. De ce umblă oamenii îmbrăcați în trening, total nepotrivit când afară sunt aproape 40 de grade? Aflăm răspunsul în rândurile de mai jos.

„Am coborât spre seară dintr-un bloc în ținută cazonă, că așa sunt regulile profesiei. Am trecut pe lângă un grup de oameni care stăteau la canapele în fața blocului. Toți în trening și foarte bine echipați, deși afară temperatura se apropia de 37 de grade.

La scara vecină alt grup și alte treninguri. Și tot așa …

– Faceți sport? zic neinspirat către două doamne, pe care le știam foarte pedante.

– Da de, unde?! murim de cald în case și am ieșit la aer!

– Păi... nu vă e cald așa? … că sunteți îmbrăcate ca de iarnă? am continuat eu la fel de prost inspirat.

– Păi nici dumneata nu ești mai lejer îmbrăcat! mi-a replicat una dintre doamne.

– La mine așa-s regulile …

– La noi așa e situația!

-Situația? am insistat  mirat.

– Da, da! În Buzău dacă nu ești bine îmbrăcat te termină țânțarii. Nu vedeți? Avem șapcă, iar aici tot felul de soluții! E nenorocire! Te mănâncă de viu! Sunt peste tot, dar cum în apartament fierbem, am ieșit afară, dar ne-am blindat. Avem buzunarele pline de soluții contra țânțarilor și ieșim doar în trening. E al doilea trening pe care-l uzez în vara asta ….

Buzău, 2023, orașul treningurilor! Ce puteam să mai spun?!  Slavă Domnului că mai pot sta pe la țară! Și poate, între timp. se va inventa pentru Buzău și treningul protector contra țânțarilor …..

PS: Textul de mai sus nu este un pamflet, ci o descriere a vieții la Buzău, în vara anului 2023”, a scris Paul Iulius Negoiță pe site-ul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel