De ce trebuie să pui un burete pentru vase în cuptorul cu microunde: secretul gospodinelor cu experiență
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
De ce trebuie să pui un burete pentru vase în cuptorul cu microunde. Sursa - pixabay.com
De ce trebuie să pui un burete pentru vase în cuptorul cu microunde. Sursa - pixabay.com
Dacă ai văzut cum unele gospodine pun un burete de vase în cuptorul cu microunde, atunci nu fi surprins.

Această acțiune este un truc foarte interesant, la care apelează gospodinele. Un burete fierbinte pentru spălarea vaselor devine un instrument ideal pentru curățarea pereților cuptorului cu microunde.

Cu toate acestea, pentru ca trucul să  funcționeze, este important să urmezi câțiva pași. Nu pune în cuptorul cu microunde un burete uscat. Acesta trebuie înmuiat, mai întâi, în apă. Adaugă, apoi,  câteva picături de detergent lichid de spălat vase pe burete.

Scapă, ușor, de mirosul neplăcut din chiuvetă: 4 moduri dovedite

După aceea, stoarce buretele de câteva ori, ca să se formeze spuma. După ce ai o cantitate suficientă de spumă, pune buretele în cuptorul cu microunde și setează timpul de încălzire la jumătate de minut.

După expirarea timpului, scoate buretele, care va fi moale și fierbinte. Astfel, buretele se va descurca mai ușor și va curăța mizeria depusă pe pereții cuptorului cu microunde.

Vei observa cât de repede sunt îndepărtate impuritățile. Chiar și resturile de alimente uscate vor fi curățate fără probleme.

Vezi și:

Nu mai curățați aceste obiecte cu oțet: acidul le deteriorează iremediabil

Oțetul este unul dintre cei mai buni agenți de curățare, fiind capabil să facă față unei poluări puternice și de origine diferită. 

Oțetul este ieftin, ușor disponibil și sigur pentru sănătatea oamenilor și a animalelor de companie. Poate fi folosit ca agent de curățare, pentru albirea hainelor și îndepărtarea grăsimilor. Cu toate acestea, acest produs minune nu trebuie folosit pe anumite suprafețe, deoarece le poate deteriora. 

Marmură și granit. Oțetul este un acid care, în timp, poate deteriora blaturile de granit și de marmură.  Acidul poate distruge și coroda marmura și granitul și poate îndepărta vopseaua de pe suprafața lor netedă. 

Desigur, dacă ștergeți produsul din marmură, o dată pe an, cu un șervețel, înmuiat în oțet și apoi spălați resturile cu apă, nu va exista vreo stricăciune. Dar cu expunerea regulată la acid, aspectul acestor două materiale va avea de suferit.

Spală hainele cu apă rece în mașina de spălat. Iată câteva motive pe care nu le știi

Plăcile ceramice. Oțetul dăunează tuturor suprafețelor de piatră. Structura pietrei se deteriorează și  culoarea se pierde. Acidul corodează piatra destul de repede, așa că reduceți la minim curățarea cu oțet. Plăcile ceramice pot fi curățate ocazional cu oțet, mai ales pentru eliminarea petelor încăpățânate.

Lemn. Nici măcar oțetul diluat nu trebuie folosit pentru produsele din lemn, deoarece acidul dăunează foarte repede suprafeței. Excepție face lemnul tratat cu vopsea, dar, în acest caz, trebuie să vă asigurați că stratul de acoperire nu este deteriorat.

Vezi și:

Gospodinele pricepute curăță oalele și tigăile cu un cartofi: un truc util și original

Pentru a curăța o oală sau tigaie, nu este necesar să folosiți substanțe chimice scumpe. Trucul cu cartofii vine din China, unde gospodinele s-au obișnuit să rezolve problemele de zi cu zi în moduri originale.

Luați un cartof, curățați-l de coajă și tăiați-l în jumătate. Ștergeți cu o jumătate de cartof oalele  Secretul trucului este acidul oxalic, o substanță albă cristalină cunoscută pentru capacitatea sa de a îndepărta murdăria. 


Amidonul nu trebuie să lipsească din casă. Gospodinele îl folosesc pentru a curăța aceste obiecte

De asemenea, înainte a curăța vasele, puteți scufunda cartoful în sare. Cu ajutorul sării, oalele vor fi curățate mai bine. Atenție: sarea nu trebuie folosită pentru a curăța oalele și tigăile antiaderente. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel