Data publicării:

De ce trebuie să pui staniol în pantofi? Un truc mai puțin cunoscut, care îți face viața ușoară

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
De ce trebuie să pui staniol în pantofi. Un truc mai puțin cunoscut, care îți face viața ușoară. Sursa - pixabay.com
De ce trebuie să pui staniol în pantofi. Un truc mai puțin cunoscut, care îți face viața ușoară. Sursa - pixabay.com

Branțurile calde sunt esențiale iarna. Acestea protejează picioarele de impactul cu solul înghețat și oferă confort termic pe tot parcursul zilei. 

Unele persoane preferă modelele din lână și aluminiu, care sunt atât flexibile, cât și izolante. Pe de altă parte, nu știu întotdeauna să le poarte pentru a-și menține picioarele calde. 

Iarna ne obligă să ne pregătim pentru a face față frigului. Acest sezon este deosebit de greu pentru picioare. Prin urmare, este necesar să le protejezi pentru mai mult confort. Iar pentru asta, ai nevoie să folosești încălțăminte rezistentă și confortabilă. Branțurile termice din aluminiu oferă o mai mare protecție împotriva frigului. Dar știi cum să le pui în ghete?

O modalitate ingenioasă de a curăța mașina de spălat de calcar: ai nevoie de un ciorap și o lămâie

Branțurile termoizolante din aluminiu sunt soluția ideală pentru a te proteja de frig. În ciuda grosimii lor, aceste accesorii sunt potrivite pentru toate tipurile de pantofi. Cu toate acestea, există o modalitate specială de a le fixa în interiorul ghetelor. 

De regulă, tălpile termice au o față caldă din pâslă de lână, o față in aluminiu și un strat intermediar de spumă izolatoare. Pare logic ca partea din pâslă să fie orientată în sus, iar partea de aluminiu în jos, pe talpa încălțămintei.

Cu toate acestea, multe persoane fac invers. Procedând în acest fel, căldura  picioarelor este prinsă în interiorul pantofilor, producând  o senzație neplăcută și transpirație excesivă. Prin urmare, este mai indicat să pui picioarele pe partea de lână. Acest lucru nu doar că îți va încălzi picioarele, ci va absorbi eficient umezeala și transpirația. Partea din aluminiu va împiedica frigul să treacă prin pantofi și să ajungă la picioare.

 

Cum se face o talpă cu folie de aluminiu?

Acum că știi să așezi corect o talpă de aluminiu, îți va fi util să cunoști pașii pentru a realiza singur o talpă izolatoare. Mai întâi, scoate branțul vechi din pantof. Agită-l pentru a îndepărta murdăria. Apoi așează o foaie de aluminiu pe un carton și pune talpa pe foaie.

Desenează forma tălpii cu marker. Asigură-te că pui niște lipici lichid pe partea inferioară a tălpii înainte de a o așeza pe folia de aluminiu netăiată. Odată ce lipiciul se usucă, tăie ușor folia de aluminiu cu foarfecele, respectând trasarea pe care ai făcut-o. Tot ce trebuie să faci este să pui talpa în interiorul pantofilor.

O monedă este soluția genială cu care puteți rezolva o problemă legată de cuptor. Nimeni nu s-a gândit la asta

Unele modele de tălpi sunt special concepute pentru a proteja picioarele împotriva intemperiilor de iarnă. La fel ca tălpile din pâslă, de lână sau tălpile  pe folie de aluminiu, care sunt opțiunea cea mai accesibilă și durabilă, un alt produs similar este capabil să producă același efect. 

Aceasta este talpa din blană, care rezistă la temperaturi extreme și oferă confort optim în viata de zi cu zi. Fiind atât moale, cât și groasă, acest tip de talpă asigură o senzație de izolare totală și căldură plăcută.  Singurul dezavantaj este că această talpă se poate uza rapid.

Iarna, picioarele și degetele pot suferi  din cauza frigului. Degerăturile pot apărea pe piele, provocând roșeață. Pentru a evita aceste probleme, este indicat să-ți protejezi picioarele. Purtarea încălțămintei potrivite ar trebui să fie prima condiție. Evită modelele de pantofi respirabili și optează pentru pantofi impermeabili. De asemenea, este indicat să porți pantofi căptușiți, care îți vor menține picioarele calde.

Purtarea a două pereche de șosete poate fi, de asemenea, o opțiune pentru a-ți menține picioarele calde. Întâi îmbrăcați șosete subțiri, anti-transpirație, iar apoi pune-ți șosete de lână. Acest lucru poate fi util, în special, pentru drumeții sau plimbări lungi în timpul iernii. Evită  șosetele din bumbac, care absorb transpirația și se usucă greu.

După fiecare utilizare, încălțămintea trebuie uscată. Odată ce ai ajuns acasă, scoate încălțămintea și lasă-o să se usuce la aer. Poți folosi ziare pentru a o usca mai repede.    

 

Cum să-ți protejezi încălțămintea de apă: 3 metode eficiente pe care puțini le cunosc

 

Pe vreme ploioasă, te întrebi cum să-ți protejezi încălțămintea de apă. Este bine să o tratezi cu produse hidrofuge, pe care le poți face acasă.

În zilele ploioase de toamnă, întrebarea cum să-ți protejezi încălțămintea de apă este deosebit de relevantă. Urgența acestei probleme nu dispare nici în alte perioade ale anului. Chiar și iarna, în zilele mai calde, zăpada care se topește îți udă ghetele sau cizmele.

Desigur, încerci să fii cât mai atent și să eviți toate bălțile. Cu toate acestea, este aproape imposibil să le eviți complet, mai ales când plouă.

Curăță argintul înnegrit fără bicarbonat de sodiu. Ai nevoie de două ingrediente simple din cămară

Prin urmare, este mai bine să previi umiditatea să-ți pregătești în avans încălțămintea. Pentru a-ți proteja încălțămintea de apă, poți face o substanță hidrofugă chiar acasă.

Metoda 1: Pentru a-ți proteja încălțămintea de apă, o poți trata cu vaselină. Aceasta este una dintre cele mai simple și, în același timp, mai eficiente metode. După acest tratament, pantofii pot fi încălțați imediat.

Metoda 2: Este necesar să topești o cantitate mică de ceară sau parafină și să ungi încălțămintea. Asigură-te că substanța topită nu este foarte fierbinte. După aplicare, uscați suprafața încălțămintei cu un uscător de păr.

Nu arunca niciodată lămâile stoarse. Iată cum și la ce poți folosi: sunt aur curat în gospodărie

Metoda 3. Trebuie să amesteci o linguriță de ulei ricin cu ulei de in și cu o linguriță de parafină rasă. Se amestecă totul, apoi se topește într-o baie de apă. Când amestecul s-a răcit puțin, aplică-l pe suprafața pantofilor. Metoda este potrivită pentru produsele din piele.

Acest amestec se va usca complet după 7-8 ore. Prin urmare, este mai bine să faci procedura noaptea, iar dimineața pantofii vor fi pregătiți pentru orice teste cu apă.

Pe lângă remediile populare, poți achiziționa și diverse tipuri de spray-uri hidrofuge din magazine.  Unul dintre avantajele lor este că se absorb foarte repede.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel