De ce tace Traian Băsescu după moartea lui Vadim Tudor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
Traian Băsescu, aflat într-o adevărată campanie de rebranduire politică, a profitat de orice subiect de interes pentru a interveni în viața publică. După moartea fulgerătoare a lui Vadim Tudor, Traian Băsescu tace.

E greu de crezut că plânge de durere, fără o cameră de televiziune în față. Reținerea lui Traian Băsescu (Vadim ar fi scris, după reținere, Doamne ajută!) este explicabilă. Fostul președinte a reușit, începând din 2005, să îi ia ”Tribunului” o parte din electorat. Prin mesajele xenofobe pe care le-a lansat acum, în plină criză a migranților, Băsescu încearcă să își consolideze acest segment. A lăuda un politician care l-a tocat mărunt-mărunt, este riscant. Totuși, Băsescu a ezitat și să-l omagieze pe răposat ca ”scriitor” sau ”patriot”, așa cum a făcut-o Ion Iliescu. Cel mai probabil, Băsescu se teme că lăudându-l pe Vadim pierde electoratul tip Piața Universității. Și își pune în pericol viitoarea alianță electorală cu M10, partidul Monicăi Macovei, la alegerile locale.

Vadim îl ajută pe Traian Băsescu printr-o manevră murdară

Relația dintre Traian Băsescu și Vadim Tudor nu a fost, mereu, una de confruntare. În 2004, Corneliu Vadim Tudor a contribuit la înfrângerea lui Adrian Năstase, după ce îl înjurase timp de patru ani pe ”Matrozul Chior” care face jaf la Primărie. Conducerea PRM a transmis susținătorilor, între cele două tururi de scrutin, că nu susține niciunul dintre cei doi candidați rămași în cursă. În schimb, revista România Mare, care atunci se vindea în sute de mii de exemplare, a publicat un atac murdar la adresa liderului PSD. Vadim a pretins că are o casetă video care demonstrează că Adrian Năstase este și homosexual și pedofil. Caseta nu a apărut niciodată, dar scandalul amplificat de presă a influențat un procent semnnificativ al votanților. Ipoteza că asocierea lui Adrian Năstase cu pedofilia ar fi fost o tactică de campanie (pentru anticiparea și dezamorsarea scandalului cu copilul lovit la Ploiești) poate fi luată în calcul, după cum stă în picioare și ipoteza că Vadim a căutat pur și simplu cea mai gravă acuzație pentru a distruge imaginea candidatului PSD.

Vezi și: Ovidiu Ioanițoaia face dezvăluiri tulburătoare despre Corneliu Vadim Tudor

Simetrie perfectă: ceartă pe Steaua României, la fel ca Tokes, în cel de-al doilea

În primul mandat al lui Traian Băsescu, liderul PRM intră în conflict cu președintele. După scandalul din Parlament, președintele îi retrage decorația Steaua României, iar Vadim îi face plângere penală în dosarul răpirii jurnaliștilor. Operația lui Traian Băsescu, din 2007, aduce în discuție unele zvonuri despre un cancer tiroidian. În 2010, după ce Traian Băsescu intră în al doilea mandat, Vadim lansează seria ”dezvăluirilor” despre cancerul care îl macină pe președinte. Ciroză hepatică - formaţiune tumorală cu aspect de HCC, multipli noduli cu dimensiuni mici, la nivelul ambilor lobi hepatici - scrie în certificatul medical al preşedintelui, declara Vadim la televiziune. ”Are cancer generalizat, jur pe propria fiinţă şi îi doresc sănătate,” a spus Vadim Tudor, care şi-a pus funcţiile ca gaj al adevărului afirmațiilor făcute, scrie Antena 3. 

”Băsescu are metastaze la creier, îl țin în viață cu medicamente de milioane de dolari”

Ulterior, Vadim vine cu ”dovezi” în cascadă: Băsescu face transfuzii cu sânge, primește medicamente din China sau SUA, face injecții cu produse care nu au intrat încă pe piață și sunt accesibile doar unor potentați care plătesc sume astronomice, are metastaze cerebrale, va muri în câteva luni, e ținut artificial în viață etc.

Tactica de a ”îngropa” președintele nu este nouă. A fost folosită, în anii 80,  în al doilea mandat al președintelui Mitterand, de către presa de dreapta din Franța. Lansarea unor speculații potrivit cărora președintele are o boală terminală a fost făcută pentru a da speranțe Opoziției, dezarmată de perspectiva unei epoci Mitterand de 14 ani. În cazul României, unde președintele Traian Băsescu acaparase statul, după 2009, campania lui Vadim a contribuit la întărirea rezistenței împotriva regimului prezidențial.

Citește și: Cele mai haioase momente cu Corneliu Vadim Tudor - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel