De ce sunt mașinile cu volan pe dreapta un pericol. Titi Aur explică: Este ca șoferul cu numere de Bulgaria
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Instructorul de conducere defensivă Titi Aur susține inițiativa interzicerii mașinilor cu volan pe dreapta. 

Expertul în conducere defensivă, Titi Aur, a vorbit despre pericolul pe care mașinile cu volan pe dreapta îl presupun. În Parlament a fost depus un proiect prin care se urmărește interzicerea autoturismelor cu volan pe dreapta. Din totalul anual de accidente, în 10% din acestea sunt implicate astfel de mașini. 

”O mașină cu volan pe dreapta înseamnă condiții improprii de a conduce, nu ai vizibilitate, mai ales atunci când vrei să faci o depășire, dar nu numai. Dacă vine cineva din față și intră peste tine sau face o manevră greșită, atunci tu vei observa mult mai târziu. În intersecții și în orice loc ești practic pe dos. Cauza accidentelor în care sunt implicate mașini cu volan pe dreapta este puțin mai complicată.

Nu e doar din cauza obiectivelor directe, metalice, ci practic conducătorul auto care preferă o mașină cu volan pe dreapta este acel gen de șofer care preferă și numere de Bulgaria, care nu aprinde farurile, care merge fără centură, care încalcă mai multe nereguli în general. Este genul de șofer care găsește un compromis pentru a se deplasa nu neapărat legal, ci la limita legalității aș putea spune. Interzicerea mașinilor cu volan pe dreapta este o soluție corectă din punct de vedere al siguranței rutiere, dar în același timp trebuie gândit un plan coerent, un program național, pentru a duce la reducerea numărului de accidente. Doar proiecte de lege punctuale pot duce la reducerea numărului de accidente”, a spus Titi Aur într-o intervenție la Digi24. 

Schimbarea poziției volanului în mașină

În privința modificărilor aduse mașinilor cu volan pe dreapta, pentru a le adapta cu volan pe stânga, Titi Aur susține că nu există nicio problemă, atât timp cât modificările sunt făcute bine. 

„Nu este o problemă dacă toată transformarea este făcută corect. Inclusiv farurile, ștergătoarele de parbriz, dacă sunt toate adaptate circulației pe dreapta, adică cu volan pe stânga, nu e o problemă. Problema e adaptarea sau modificarea din volan pe dreapta în volan pe stânga să fie făcută corect, profesionist, la un service autorizat”, a mai transmis Aur. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel