Data actualizării:
Data publicării:

De ce strănută câinii?

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Câinele tău a strănutat mult în ultimul timp sau ai observat că uneori strănută când se joacă? Află ce înseamnă asta.

De ce câinii strănută atât de mult?

Câinii strănută din mai multe motive. La fel ca noi, uneori strănută când le este iritat nasul. Pentru câini, strănutul este cauzat de obicei de praf, polen sau un corp străin care li s-a înfundat în nas. Dar, spre deosebire de noi, câinii strănută și ca formă de comunicare pentru a arăta că se joacă sau sunt entuziasmați. Dacă câinele tău strănută mai mult decât de obicei, atunci vorbește cu medicul veterinar, mai ales dacă are alte semne de îngrijorare, cum ar fi sângerări nazale, nas umed sau uscat sau semne de disconfort.

De ce strănută câinii când se joacă?

Câinii strănută uneori pentru a arăta că se simt fericiți, entuziasmați sau au chef de joacă. Acest „strănut de joc” este adesea folosit în timpul luptelor mai pline de viață pentru a arăta că nu sunt agresivi sau amenințători și că doar se distrează. Câinii folosesc aceste strănuturi, aproape pentru a ajuta la dezamorsarea oricărei tensiuni și pentru a-l face pe tovarășul lor de joacă să știe că nu sunt atacați. 

I s-a blocat ceva în nas

Dacă câinele tău strănută foarte mult și își bate nasul, atunci este posibil să aibă ceva blocat acolo. Câinele tău își folosește nasul și simțul mirosului pentru a explora lumea și este ușor ca diverse corpuri străine să se blocheze. Elementele obișnuite găsite în nasul unui câine includ semințe de iarbă ascuțite, fire de iarbă, frunze sau alimente. După plimbări în mediul rural, verifică-ți întotdeauna câinele. Dacă crezi că poate fi ceva înfundat în nasul câinelui tău, atunci vorbește imediat cu medicul veterinar.

Ce irită nasul câinelui?

Nasul unui câine este incredibil de sensibil. Praful, polenul, parfumul puternic, produsele de curățare, odorizantele și fixativul pentru păr pot provoca iritații și îi pot face să strănute. Când utilizezi aerosoli sau produse spray, asigură-te că le utilizezi într-o cameră separată de câinele tău pentru a preveni criza de strănut.

Câinele are alergii?

Ca și noi, câinii pot avea alergii la lucruri precum praful și polenul. Pe lângă faptul că provoacă strănut, alergenii pot provoca, de asemenea, mâncărimi, secreții nazale, ochi iritați, pot să-i provoace și tuse. Dacă crezi că este afectat de alergii, atunci vorbește cu medicul veterinar pentru sfaturi.

De ce câinele strănută doar dimineața?

Câinele poate fi mai expus la niveluri mai ridicate de alergeni în timpul nopții. Dormitul aproape de podea, suprafață sau așternut cu praf ar putea avea un impact asupra unei alergii la praf, în timp ce polenul este de obicei mai intens la prima oră a dimineții. Expunerea pe tot parcursul nopții poate provoca o apariție alergică dimineața, făcându-i să strănute în mod repetat. Este posibil să strănute foarte mult imediat după trezire și apoi să-și continue restul zilei fără un alt strănut, dar merită totuși să vorbești cu medicul veterinar. Strănutul ar putea fi un semn al unor probleme diferite și trebuie să-ți verifici câinele, potrivit Thekennelclub.org.uk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel