Data publicării:

De ce șeful Armatei României nu a anunțat războiul când a vorbit de legea privind pregătirea populației

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Șeful Statului Major al Armatei României, generalul Gheorghiță Vlad, a vorbit despre extinderea războiului de la granițele României în cazul nefericit în care Rusia va învinge în Ucraina. 

Totodată, fără să avanseze scenarii alarmiste privind intrarea în război, șeful Armatei a explicat importanța legii privind pregătirea populației pentru apărare.

Premierul Marcel Ciolacu a dat asigurări că nu va exista un război în România, precizând că țara noastră e mai sigură ca oricând în contextul umbrelei de securitate a NATO sub care se află.

„Să stăm liniștiți, România nu va intra în niciun război. Chiar dacă e an electoral, cred că trebuie să existe o linie roșie, sunt lucruri cu care ne jucăm și altele cu care nu ne jucăm”, a mai afirmat premierul.

Declarațiile generalului Vlad nu se referă la nicio stare de război sau un război iminent, iar Legea 446 suferă modificări în vederea oferirii cadrului legislativ pentru refacerea rezervei, cea a României fiind îmbătrânită. Discuția privind adaptarea legislativă și refacerea rezervei militare și a stocurilor de muniție e la nivelul întregii Alianțe și nu trebuie tradusă ca o pregătire a populației pentru un război de mare intensitate, cum unele publicații au insinuat, notează DefenseRomania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel