De ce se tem câinii de bolurile metalice
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Vasul de ceramică este la fel de recomandat ca cel din oţel inoxidabil / Foto: Pexels
Vasul de ceramică este la fel de recomandat ca cel din oţel inoxidabil / Foto: Pexels
Ai observat probabil cum câinele tău tinde să se dea înapoi sau chiar refuză să bea apă atunci când are în faţă un bol metalic. De ce nu se întâmplă asta şi când vede vase din plastic sau din ceramică? Iată explicaţia.

Bolurile metalice scot zgomote puternice atunci când se mișcă, ceea ce poate să fie perturbant pentru orice animăluţ. E de ajuns o singură dată să se sperie şi nu se va mai atinge în veci de vasul din tablă sau aluminiu. Un alt motiv pentru care castronul de metal ar putea să sperie animăluţul de companie este suprafața reflexă. Unii câini s-ar putea speria dacă își văd reflexia în bol și refuză să mănânce din el.

De ce urăsc câinii bolurile din oțel inoxidabil?

În timpul lunilor calde, apa lăsată afară într-un vas din oțel inoxidabil, de exemplu, se va înfierbânta mai repede decât apa din alte boluri și, prin urmare, este posibil ca apa să nu fie la fel de răcoritoare pentru câinele tău. Clar, prietenul nostru necuvântător va bea mai puțin iar asta îi poate fi dăunător pentru sănătate, în timp.

Cel mai ușor tip de castron de păstrat curat și, întâmplător, cel mai sigur bol pentru câinele tău este cel din ceramică, spun specialiştii.  Acest material nu va scurge substanțe chimice potențial periculoase în mâncarea și apa câinelui, cum ar fi unele materiale plastice, rugină sau aluminiu.

Bolurile de aluminiu sunt dăunătoare pentru câini?

Aluminiul nu este folosit în mod obișnuit în bolurile pentru câini și, din motive întemeiate, aluminiul se poate scurge în alimente și poate provoca disfuncții cognitive și leziuni osoase.

Bolurile metalice transformă nasul câinilor în roz?

Bolurile din oțel inoxidabil nu afectează culoarea nasului. Este doar un mit mult circulat pe internet. Un bol de mâncare din  cauciuc sau din silicon întărit poate fi, la fel, o alternativă sigură şi sănătoasă, nu alunecă pe parchet şi nu provoacă reacţii alergice.

Pentru că sunt printre cele mai ieftine, mulţi stăpâni de animale preferă în continuare să cumpere vase din aluminiu. Aproape toată lumea este de acord că oțelul inoxidabil este cea mai bună opțiune generală pentru bolurile pentru hrană pentru animale de companie. Nu se sparge, nu se crapă şi se curăţă uşor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel