Data actualizării:
Data publicării:

De ce se sting luminile în avion, la decolare și aterizare

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Stingerea luminilor în avion, în timpul decolării și aterizării, are legătură cu procedurile de siguranță și pregătire pentru situații de urgență. Iată câteva motive pentru care se întâmplă acest lucru...

În timpul decolării și aterizării, ochii pasagerilor și ai echipajului de zbor trebuie să se adapteze rapid la schimbările de lumină, de la iluminarea interioară la lumina naturală sau artificială a zilei sau a aeroportului. Prin stingerea luminilor în timpul acestor faze critice ale zborului, pasagerii și echipajul se pot pregăti mai bine pentru eventualitatea unor situații de urgență.

În cazul unei evacuări de urgență sau al unui incident la sol, echipajul și pasagerii trebuie să poată vedea în mod clar în afara aeronavei pentru a lua decizii bune.

Odată cu stingerea luminilor, ochii pasagerilor și ai echipajului se pot adapta mai bine la întuneric. Acest lucru este util în cazul unei evacuări de urgență în întuneric sau semiîntuneric, când este necesar să se vadă luminile de urgență sau să se utilizeze dispozitive de iluminare portabile.

Luminile puternice în cabina aeronavei pot crea reflexii pe geamuri care ar putea afecta vizibilitatea pilotului sau a echipajului de zbor în timpul fazelor critice de decolare și aterizare.

Stingerea luminilor ajută pasagerii să se concentreze mai bine asupra anunțurilor și procedurilor de siguranță prezentate de echipajul de zbor înainte de decolare și aterizare. Este important să fie atenți la instrucțiunile și procedurile de siguranță.

În general, decizia de a stinge luminile în avion în timpul decolării și aterizării este luată pentru siguranța și securitatea pasagerilor și echipajului, în cazul unor situații neașteptate sau de urgență.

Aviația comercială modernă este considerată una dintre cele mai sigure metode de transport disponibile în prezent. În ultimele decenii, industria aeronautică a făcut progrese semnificative în ceea ce privește siguranța, tehnologia și reglementările, ceea ce a condus la o scădere semnificativă a numărului de accidente și incidente aeriene. Cu toate acestea, nicio formă de transport nu este complet lipsită de riscuri, iar siguranța absolută nu poate fi garantată în orice situație.

Sfaturi pentru călătoria cu avionul

Fiecare companie aeriană are politici diferite, așa că merită să vă familiarizați cu ceea ce vă poate oferi și ce nu vă poate oferi compania aeriană aleasă, în cazul în care lucrurile nu merg conform planului.

Acest lucru este important în special dacă ați rezervat zborul la un agent de rezervări terț. S-ar putea să călătorești cu mai multe companii aeriene și nici măcar să nu-ți dai seama. Diferitele companii aeriene oferă, de asemenea, facilități diferite, așa că informarea va evita dezamăgirea, dacă presupuneți că veți primi mâncare și apoi descoperiți că trebuie să plătiți în plus pentru aceste servicii în avion. Citește mai mult>>

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel