De ce se recomandă să înveți 5 cuvinte noi în fiecare zi, chiar și după ce ai terminat școala
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Credeai că dacă nu mai ai ore la școală sau la facultate te oprești din învățat? Învățăm încontinuu. Și cel mai indicat, arată studiile, este să învățăm permanent cuvinte și expresii noi. Iată câte beneficii aduce acest obicei!

Învățarea a cinci cuvinte noi în fiecare zi poate avea numeroase beneficii pe termen lung, spun cei de la catedra British Council. Iată ce se poate întâmpla:

Îmbogățirea vocabularului: În timp, vei dobândi un vocabular mult mai bogat, ceea ce îți va permite să te exprimi mai clar și mai precis în diverse situații.

Stimularea creierului: Procesul de învățare continuă îți menține creierul activ și ajută la dezvoltarea capacităților cognitive, precum memoria și concentrarea.

Îmbunătățirea abilităților de comunicare: Cu un vocabular mai extins, vei putea comunica mai eficient și vei avea mai puține dificultăți în a înțelege și a te face înțeles de alții.

Creșterea încrederii în sine: Pe măsură ce îți îmbunătățești vocabularul și capacitățile de comunicare vei deveni mai încrezător în interacțiunile cu ceilalți.

Îmbunătățirea performanțelor academice și profesionale: Un vocabular extins este adesea asociat cu performanțe academice și profesionale mai bune, deoarece te ajută să înțelegi și să utilizezi mai bine informațiile complexe.

Stimularea creativității: Cunoașterea unui număr mare de cuvinte îți poate stimula creativitatea, deoarece îți oferă mai multe moduri de a exprima idei și concepte.

Înțelegerea mai bună a textelor: Cu un vocabular mai bogat vei putea citi și înțelege mai bine o varietate mai mare de texte, de la literatură la articole științifice și tehnice.

Învățare pe tot parcursul vieții: Învățarea continuă a cuvintelor noi poate deveni un obicei care îți încurajează dorința de a continua să înveți și să te dezvolți de-a lungul vieții.

Într-o lună (aproximativ 30 de zile) vei învăța aproximativ 150 de cuvinte noi. 

Într-un an (365 de zile), dacă te ții de acest obicei și-l practici zi de zi, fără excepție, vei memora aproximativ 1825 de cuvinte noi.

Învățarea a cinci cuvinte noi în fiecare zi poate părea o sarcină ușoară și neînsemnată, dar impactul cumulativ poate fi semnificativ. Aceasta nu doar îți îmbogățește vocabularul, ci contribuie și la dezvoltarea personală și profesională, îți îmbunătățește abilitățile cognitive și de comunicate și îți deschide noi oportunități de învățare și creștere.

De asemenea, e demonstrat că jocurile Scrabble și aplicațiile pe telefon de genul puzzle-urilor de cuvinte și acronime ajută la îmbogățirea vocabularului, la fel cum o fac și clasicele integrame și paginile de rebus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel