De ce se produc cutremurele puternice. Preot, declarație SCANDALOASĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Scriitorul Dan Ciachir a semnalat pentru DC News o afirmație controversată legată de seisme.

A fost suspendat de la Radio Maria, care este postul de radio al Vaticanului, părintele Giovanni Cavalcoli, care în cursul unei emisiuni, referindu-se la recentele cutremure din Italia, a spus că acestea sunt "o pedeapsă a lui Dumnezeu" pentru uniunile civile (căsătorii între persoane de același sex).

Declarația a avut un efect foarte mare, s-a răspândit peste tot, iar L'Osservatore romano, ziarul Vaticanului, a luat atitudine și a scris despre aceasta. 

Postul de radio s-a distanţat de opiniile lui Giovanni Cavalcoli, iar Vaticanul a emis o mustrare spunând că ideea unui Dumnezeu răzbunător este "o viziune păgână". Arhiepiscopul Angelo Becciu a spus că declarațiile lui Cavalcoli au fost "ofensatoare pentru credincioși". Părintele a subliniat, la un alt post de radio, că seismele au fost cauzate de "păcatele omului".

Comentariile lui Giovanni Cavalcoli au fost făcute în data 30 octombrie, ziua în care centrul Italiei a fost lovit de un cutremur de 6,6 magnitudine - cel mai puternic seism care a lovit țara în 36 de ani.

[citeste si]

Italia este una dintre ultimele țări din vestul Europei care a recunoscut oficial parteneriatele civile între persoanele de același sex. De luna trecută, legislația a fost schimbată, pentru a permite parteneriatele civile între aceste persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel