Data publicării:

De ce se întinde pisica pe spate

Autor: Elena Didila | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Fotografie de la Ruslan Sikunov/ Pexels
Fotografie de la Ruslan Sikunov/ Pexels
Pisica este un animal care comunica mult despre sine pe baza posturilor asumate. Când pisica stă întinsă pe spate, de obicei indică relaxare, dar nu înseamnă întotdeauna că vrea să fie mângâiată.

Pisica este un animal extrem de sensibil și conștient de propriul său corp și de foarte multe ori prin posturile pe care le asumă își comunică și starea de spirit. Fiecare individ este evident diferit și are propria personalitate, precum și nevoi și dorințe, dar în principiu există câteva poziții care reflectă, din când în când, tensiune, relaxare, frică sau curiozitate.

Prin urmare, se poate întâmpla să vezi pisica întinsă pe spate, arătându-și burta: o poziție care aproape întotdeauna îi înmoaie și îi amuză pe tovarășii de companie, care o interpretează ca pe o invitație a pisicii de a fi mângâiată.

În realitate, nu este chiar așa: în principiu, atunci când o pisică se întinde pe spate este relaxată și calmă, dar nu înseamnă neapărat că vrea să fie atinsă sau că vrea neapărat să comunice dorința de a fi mângâiată. 

De ce pisica se întinde pe spate și își arată burta?

De obicei, o pisică care își arată burta, așa cum am menționat, se relaxează. Prin urmare, nu înseamnă că dorește să comunice ceva: este posibil ca acesta să-și asume această poziție chiar și în deplină singurătate, scrie Kodami.

Este adevărat, însă, că există unele pisici care se întind pe spate cu burta sus doar pentru a atrage atenția. Apoi sunt cazuri în care se întinde pe spate pentru a dispersa căldura corpului: atunci când temperaturile cresc prea mult, pisica tinde să se întindă pe suprafețe mai reci și se poate întâmpla să se întindă pe spate. În fine, există cazuri în care adoptă această postură atunci când se află înmodul ludic: poate s-ar putea întinde pe spate câteva momente, atrăgând atenția asupra jocului.

Trebuie reiterat că faptul că întinsul pe spate nu trebuie neapărat interpretat ca o invitație de a fi atinsă. Cu toate acestea, demonstrează cu siguranță un anumit grad de încredere și încredere față de oameni și o stare de spirit senină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel