De ce se întâlnește Barroso cu Ponta
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Este participarea lui Traian Băsescu la Congresul PPE neconstituțională? În principiu, nu, din două motive. Întâi că președintele, indiferent cum l-a chemat, a mai participat la congrese. Chiar Traian Băsescu a mers la o școală de vară a tineretului PSD, unde a avut, acum, câțiva ani, un schimb de replici cu Geoană.

Problema nu e dacă participă, ci dacă se angajează politic, așa cum, de altfel, a făcut-o Traian Băsescu la Convenția PDL din 2011, când l-a reinvestit pe Boc în funcția de președinte al partidului. În al doilea rând, nu contează ce spune lumea că e neconstituțional, ci ceea ce decid 5 judecători conduși de Zegrean că este în fara Constituției. Votul popular, ca să iau un exemplu din istoria foarte recentă.

De ce merge Jose Barrsoso la Guvern, pentru o întâlnire cu Ponta? La prima vedere, unii vor crede că este pentru echilibru. După ce nemulțumirea electoratului a fost înregistrată la Bruxelles și Washington, au venit două semnale de reconciliere. Philip Gordon le-a dat voie românilor să aleagă, în viitor, pe cine vor, dacă respectă procedurile, iar diplomația germană i-a transmis lui Marga o invitație la reforma instituțiilor europene. Știți care Marga: chiar cel asupra cărora erau asmuțiți procurorii, fiindcă a complotat cu Ponta să-i confiște președintelui biletul de avion pentru Consiliul European.

Nu-mi dau seama dacă Barroso vrea să trasnmită o imagine de președinte al europenilor, nu doar al popularilor europeni. Nici nu știm dacă mai candidează pentru un nou mandat, sau dacă îl vor sprijini colegii din PPE.

Cred, însă, că de justificări are trebuință. Dacă, pe lângă vizita sa de partid, la Palatul Parlamentului, bifează și o vizită de lucru la Palatul Victoria, și-a scos banii de drum și de cazare. Se cheamă că a venit la București în interes de serviciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel