Data publicării:

De ce se despart cuplurile? Cele mai frecvente șase motive, dezvăluite de psihologi

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
De ce se despart cuplurile. Cele mai frecvente șase motive, dezvăluite de psihologi. Sursa foto: freepik.com
De ce se despart cuplurile. Cele mai frecvente șase motive, dezvăluite de psihologi. Sursa foto: freepik.com

Toți îndrăgostiții își doresc ca relația lor să dureze pentru totdeauna și să fie cea mai fericită, dar nu este întotdeauna cazul. 

Cuplurile se despart din mai multe motive, dar unele sunt mai frecvente decât altele. Potrivit psihologilor, necazurile în cuplurile, care au o relație de lungă durată, nu apar de la zero. Unele dintre ele pot duce la o întrerupere completă a uniunii.

Care sunt cele mai frecvente 6 motive pentru despărțiri? Află cum să nu faci greșeli grave ca să nu-ți  distrugi fericirea cu propriile mâini.

Cearta cu persoana iubită poate fi evitată. Șapte reguli, care îți vin în ajutor

1. Nu ești recunoscător partenerului. Cât de des îți exprimi partenerul tău recunoștință pentru ceea ce face pentru tine sau invers? Greșeala care duce, adesea, la o pauză într-un cuplu este că îndrăgostiții își consideră relația stabilită și uită să spună  partenerului „mulțumesc” pentru orice lucru mic.

2. Comunicare negativă. Potrivit psihologilor, după o zi proastă la serviciu, oamenii își descarcă emoțiile negative pe cel pe care îl iubesc. Din păcate, atunci când devine un obicei, aceste lucru poate înstrăina partenerul.

Ai simțit vreodată că nu ești singur într-un loc, deși erai? Explicația științifică a sentimentului înfricoșător

3. Nu ai încredere. Încrederea stă la baza unei relații serioase și profunde, iar dacă nu este suficientă, dragostea adevărată este exclusă. Când apar neîncrederea și suspiciunea, oboseala va începe să se acumuleze, iar unul dintre partener va dori să scape de relația care s-a transformat în una toxică.

4. Fără compromisuri. Poate sună banal, dar relațiile romantice pot fi de lungă durată și partenerii se simt confortabil dacă sunt dispuși să facă compromisuri. Când o persoană dintr-un cuplu domină, luând majoritatea deciziilor fără sfatul partenerului sau refuză chiar și cele mai mici concesii, celălalt începe să creadă că nu este foarte important în această uniune.

Te poţi îmbolnăvi în Oraşul Iubirii! Ce este sindromul Paris

5. Arunci vina pe partener. Aceasta este una dintre cele mai ușoare modalități de a ruina o relație. Este foarte iresponsabil și copilăresc să dai vine pe partener pentru o nereușită. Pentru o relație amoroasă, un astfel de comportament este dăunător.

6. Minți. Toată lumea are mici secrete despre care partenerul nici măcar nu le știe, iar acest lucru este firesc, pentru că orice persoană ar trebui să aibă propriul spațiu personal. Dar situația arată cu totul diferit atunci când ascunzi ceva în mod deliberat sau chiar îți înșeli partenerul. Minciuna constantă este un drum sigur către despărțire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel