La ce te ajută codul secret de pe telefon *#06#
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Tyler Lasto: Pexels
Fotografie de la Tyler Lasto: Pexels
Toate smartphone-urile au anumite funcții și opțiuni ascunse de utilizatorii lor. 

Dezvoltatorii sistemului de operare care rulează pe telefonul tău mobil, au implementat anumite coduri secrete care îi ajută să ajungă mai repede la anumite funcții ale dispozitivelor. Aceste coduri secrete pot reprezenta o combinație de taste care, odată accesate te pot duce într-un loc care nu este disponibil în utilizarea sa de zi cu zi.

Astfel, funcțiile ascunse le arată utilizatorilor anumite informații esențiale despre dispozitivul lor. În funcție de sistemul de operare care rulează pe acestea, există mai multe combinații de cifre, litere și caractere speciale care, de obicei, ajută specialiștii la depanarea acestora.

De cele mai multe ori, aceste coduri secrete sunt universale și funcționează la majoritatea telefoanelor mobile și tabletelor care rulează versiuni recente ale sistemului de operare Android, dar și pentru dispozitivele care rulează iOS, celebrul sistem de la Apple, potrivit Impact.ro.

Cu toate acestea, anumite coduri nu vor oferi nicio opțiune din cauza faptului că în cazul acelor modele de telefoane, nu există implementată această funcție. Chiar dacă inițial vei putea crede că este un lucru complicat, tot ceea ce trebuie s faci este să intri în meniul de apeluri, să tastezi combinația respectivă și apoi infromațiile respective îți vor fi dezvăluite.

Nu uita însă că aceste coduri nu sunt utilizate la fel ca o aplicație normală, iar specialiștii avertizează că utilizarea unei combinații poate duce chiar și la resetarea telefonului și la pierderea datelor pe care le aveai până în acel moment pe dispozitiv. Așadar, nu încerca să tastezi combinații la întâmplare dacă nu știi ce fac acestea.

Un cod sigur este *#06#, iar acesta este unul dintre cele mai utilizate și de folos pentru utilizatori. După ce vei tasta acest cod, vei observa că îți va fi afișată o nou imagine în care va apărea codul IMEI 0 International Mobile Equipment Identity.

Codul secret pe care îl poți utiliza în cazul telefonului tău

Acesta reprezintă codul unic pe care îl are orice telefon, iar acest cod poate fi de mare folos în cazul în care dispozitivul îți este furat sau l-ai pierdut. Totodată, acest cod îți poate dezvălui dacă telefonul este unul original sau unul contrafăcut, în cazul în care alegi să cumperi un telefon second hand.

În cazul telefoanelor, aceste coduri secrete pot fi introduse în aplicația de efectuare a unui apel. La tablete însă, lucrurile stau puțin mai diferit, mai ales dacă acestea nu sunt prevăzute cu o cartelă SIM. Astfel, va trebui să descarci aplicația ”secret codes revealer”, o aplicație gratuită.

Cu privire la cele mai utile combinații de taste, acestea sunt capabile să îți ofere informații despre dispozitiv, în timp ce altele reprezintă o scurtătură pentru diferite funcții pe care acesta le are. Un exemplu în acest snes constă în informații mai detaliate despre semnalul Wi-fi, baterie, statistici de utilizare.

Pentru dizpozitivele care rulează sistemul de operare Android, poți utiliza codul *#*#4636#*#*. În cazul în care vrei să resetezi dispozitivul la setările sale de fabrică, ceea ce presupune ștergerea tututor aplicațiilor și datelor stocate pe acesta, poți utiliza codul *#*#7780#*#.

În timp ce utilizatorii de Android se pot lăuda cu o listă lungă de astfel de coduri, cei care folosesc iOS, au la dispoziție doar câteva astfel de coduri. Însă, și la un iPhone, codul *#06# va funcționa fără probleme, fiind capabil să îți arate codul IMEI al iPhone-ului. potrivit Playtech.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel