Data publicării:
De ce să ții valiza în cadă, dacă stai la hotel în vacanță, și când e bine să despachetezi
Iată la ce trebuie să fii atent când mergi și te întorci din vacanță! Află din articol de ce nu e bine să despachetezi bagajul imediat ce te-ai întors din vacanță
Întoarcerea acasă după o vacanță aduce adesea un sentiment de ușurare, dar despachetarea bagajelor imediat poate fi riscantă. Motivul? Gândacii de pat, acești dăunători care se hrănesc cu sânge uman și animal. Hotelurile și alte locuri de cazare sunt adesea infestate de ploșnițe, iar aceștia pot călători neintenționat în valizele turiștilor. Odată ajunși acasă, gândacii de pat devin extrem de greu de eliminat, transformându-se într-o problemă majoră pentru orice locuință.
Pentru a preveni o astfel de situație, experții recomandă verificarea și curățarea minuțioasă a bagajelor imediat ce reveniți din călătorie. Ploșnițele se înmulțesc cel mai mult în locuri aglomerate cum ar fi hotelurile, datorită fluxului constant de oaspeți care le oferă numeroase "culcușuri" unde se pot răspândi și înmulți. Dacă observați semne roșii pe piele, acestea ar putea fi mușcături de ploșnite, prezente în multe dintre camerele de hotel.
De ce să țineți bagajul în cadă, la hotel
Pentru a preveni aducerea acestor dăunători acasă, experții recomandă păstrarea bagajelor în cadă pe durata vacanței, deoarece gândacii de pat (ploșnițele) nu pot supraviețui în medii umede, scrie Backstage Country. Alte creaturi nedorite, cum ar fi păianjenii, insectele și chiar reptilele, se pot ascunde și ele în bagaje.
Dacă suspectați că bagajele dumneavoastră pot fi infestate, lăsați-le închise timp de două săptămâni pentru a elimina orice dăunători. Alternativ, spălați hainele și articolele rezistente la căldură la temperaturi ridicate pentru a distruge atât gândacii de pat, cât și ouăle lor.
De ce să vă feriți când mergeți în vacanță
Călătoriile pot fi o experiență minunată, dar este important să fiți conștienți de anumite riscuri și să luați măsuri pentru a le evita. Iată câteva lucruri de care să vă feriți când mergeți în vacanță:
1. Alimente și apă contaminate
Evitați apa de la robinet: Consumați doar apă îmbuteliată sau apă care a fost fiartă sau tratată.
Fiți precauți cu mâncarea de stradă (street-food): Asigurați-vă că mâncarea este bine gătită și servită fierbinte.
Spălați fructele și legumele: Sau mai bine, consumați doar fructe care pot fi decojite.
2. Insecte și dăunători
Țânțarii: Protejați-vă împotriva țânțarilor, mai ales în zonele unde există risc de boli transmise de aceștia, cum ar fi malaria, dengue și Zika. Folosiți repelente, purtați haine lungi și dormiți sub plase de țânțari.
Căpușele: În zonele unde există risc de boală Lyme, verificați-vă regulat pentru căpușe și purtați haine de protecție.
3. Sănătatea și siguranța personală
Evitați zonele nesigure: Cercetați destinația pentru a afla care sunt zonele mai puțin sigure și evitați-le.
Protecția solară: Utilizați creme de protecție solară cu factor SPF adecvat și purtați haine de protecție pentru a evita arsurile solare.
Hidratarea: Asigurați-vă că rămâneți bine hidratați, mai ales în climatele calde.
4. Interacțiuni cu animalele
Animale sălbatice și domestice: Evitați contactul cu animalele necunoscute pentru a preveni mușcăturile și zgârieturile care pot duce la boli precum rabia.
Scufundări și înot: Fiți atenți la pericolele din apă cum ar fi meduzele, coralii și alte creaturi marine care pot fi purtătoare de boli.
5. Siguranța alimentară
Lapte nepasteurizat și produse lactate: Evitați consumul acestor produse care pot fi contaminate cu bacterii dăunătoare.
Carne crudă sau insuficient gătită: Asigurați-vă că mâncarea este bine gătită pentru a evita bolile transmise prin alimente.
6. Medicamente și truse de prim ajutor
Luați medicamentele necesare: Asigurați-vă că aveți cu voi medicamentele prescrise și o trusă de prim ajutor.
Consult medical înainte de plecare: Consultați un medic pentru a vă asigura că sunteți la curent cu vaccinurile și medicamentele preventive necesare pentru destinația dvs.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News