De ce să punem un săculeț cu lavandă în șifonier?
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Lavanda are un miros destul de puternic, dar in acelasi timp foarte relaxator. Un săculeț cu lavandă în șifonier poate aduce numeroase beneficii.

Prezenţa lavandei uscate în casă are cel puţin două beneficii, înlătură mirosul neplăcut, dar şi insectele.

Levanțica este un repelent natural pentru molii. Tot ce trebuie să faci este să cumperi câțiva săculeți cu flori de lavandă. Așază săculeții în șifonier și vei ține moliile la distanță, conform thespruce.com.

Saculeții cu lavandă uscată sunt foarte eficienți. Aroma ei te va cuceri și va elimina mirosul neplăcut al hainelor.

VEZI ȘI: De ce să punem boabe de cafea în șifonier?

Bunicile noastre puneau săpun parfumat, coji de portocală uscate sau crenguţe de lavandă în dulapul cu haine. Dar ştiaţi că se pot pune şi boabe de cafea? Chiar şi de orez! Acestea din urmă absorb umezeala din mobilierul de lemn.

Cine nu iubeşte mirosul de cafea proaspăt râşnită? O savurăm în fiecare dimineaţă fără să ştim că boabele din care se prepară pot face minuni și în casă. Un truc mai puţin cunoscut poate deveni obiceiul tău de acum încolo. Iată de ce se pun boabele de cafea în șifonier. Vei descoperi efectele imediat.

Dressingurile şi dulapurile de haine sunt, de regulă, închise iar spaţiul poate deveni, în timp, îmbâcsit. Hainele capătă un miros deranjant, a "aer închis" şi parcă uneori ne este jenă să ieşim în lume cu o haină de stofă sau o blană sintetică care "a prins" miros de şifonier neaerisit. Efectul balsamului de rufe, oricât ar fi bun, se duce în aproximativ o săptămână. De aceea este nevoie să apelăm şi la alte metode dacă vrem să avem hainele şi lenjeria fresh, ba chiar să miroasă a ceea ce iubim atât de mult la primele ore ale zilei - a cafea. Da, ai auzit bine, unele gospodine pun boabe de cafea în șifonier, un truc care ajută mai mult decât crezi.

Boabele de cafea elimină mirosurile neplăcute

Cafeaua elimină mirosurile neplăcute și este extrem de eficientă și sigură. Nefiind toxică, nu vei avea surpriza să te trezeşti cu alergii şi iritaţii pe piele atunci când îţi vei îmbrăca pijamaua preferată. Boabele de cafea au capacitatea să absoarbă umezeala și mirosul închis. Tot ceea ce trebuie să faci este să pui boabe de cafea într-un bol sau un săculeț de pânză, pe care să îl așezi în dulap.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel