De ce să pui piper în mașina de spălat
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Fotografie creată de Artem Beliaikin, de la Pexels
Fotografie creată de Artem Beliaikin, de la Pexels
De ce să pui piper în mașina de spălat? Acest truc te poate scăpa de câteva probleme:

O râșniță de piper în baie, lângă punga cu detergent, te poate ajuta dacă vrei ca hainele închise la culoare să nu-și mai piardă strălucirea, iar cele albe să nu mai devină gălbui sau gri. 

Uită de hainele decolorate

Piperul de orice fel, adăugat la spălare, poate preveni, printre altele, decolorarea hainelor. Culorile se estompează și astfel hainele se decolorează atunci când rămân particule de detergent pe lenjerie. Dacă îl adaugi în mașina de spălat, piperul acționează ca un agent abraziv și dizolvă resturile de săpun din fibrele lenjeriei. Poți reda strălucirea hainelor adăugând o linguriță de piper direct în tambur. 

Important să nu uiți este că se spală cu boabe de piper doar la cea mai scăzută temperatură.

Rufele albe nu mai devin gălbui sau gri 

Adaugă în mașina de spălat o mână de piper boabe, iar hainele tale albe nu vor mai deveni gălbui sau gri. De asemenea, dacă adaugi o cană de sare în mașina de spălat, rufele vor fi moi. Tot pentru asta, poți folosi o ceașcă de oțet alb sau zeamă de lămâie. 

Oțetul folosit în timpul spălării te scapă de mirosul de transpirație din haine.

Piperul dedurizează apa 

Când speli hainele cu apă dură, adică cu un procent mai ridicat de săruri de calciu și de magneziu, acestea se depun pe cuva mașinii și pe rezistențe. În schimb, dacă adaugi o lingură de boabe de piper în mașina de spălat, vei scăpa de această problemă. 

Nu știu cât de dură e apa pe care o folosești? Spală un pahar cu apă de la robinet şi lasă-l să se usuce. Urmele albe rămase îți arată că apa e dură, fiind semne ale sărurilor minerale, scrie casa-gradina.ro.

VEZI ȘI: Cum să scoți petele de deodorant de pe haine cu bicarbonat de sodiu sau oțet alb

Deodorantele care conțin săruri de aluminiu sunt eficiente, dar pot produce decolorarea țesăturilor și apariția petelor. Dincolo de produsele pe care le poți achiziționa pentru a elimina aceste pete, există și câteva remedii naturale. 

Spre exemplu, bicarbonatul de sodiu poate fi un real ajutor în eliminarea petelor de deodorant de pe haine. Atenție însă! Bicarbonatul de sodiu decolorează, motiv pentru care ar trebui să nu-l utilizezi pe haine închise la culoare sau colorate, ci pe țesăturile albe. 

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel