De ce să pui oțet în apa în care speli căpșunele
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Iată cum poți să te bucuri la maximum de gustul și de prospețimea căpșunelor, dacă folosești acest truc.

Căpșunele cultivate în România au apărut deja pe tarabele din piețe și în magazine. Trebuie să ştii că aceste fructe nu trebuie consumate niciodată nespălate. Iar o simplă clătire cu apă rece nu este cea mai indicată metodă. Căpşunele pot ascunde diverse reziduuri, pământ, praf, gâze, viermișori, larvele unor insecte sau microorganisme, care nu pot fi îndepărtate printr-o simplă spălare.

Cum trebuie spălate

Există mai multe soluții și combinații pentru spălarea acestor fructe: clătire în apă cu bicarbonat de sodiu, spălare în apă cu sare, curățare în apă cu oțet. Iar această ultimă modalitate este cea mai eficientă.

Pune două căni mari de apă și două linguri de oțet de mere într-un castron încăpător. Scufundă fructele astfel încât să fie bine acoperite cu lichid și lasă-le aproximativ 30 de minute. După aceea, clătește-le bine sub jet de apă rece, pentru a îndepărta mirosul de oțet. Lasă-le la scurs într-o sită, apoi păstrează-le la frigider, așezate în caserole, pe șervețele de hârtie, care vor absorbi umiditatea.

Oțetul în sine nu prelungește durata de viață a fructelor, dar are o altă calitate. Oțetul este un acid (acid acetic) care ucide germenii, bacteriile, ciupercile și microorganismele aflate pe fructe, inclusiv diverse tipuri de mucegai. Aceeași tehnică funcționează pentru a curăța toate fructele sensibile precum zmeura, afinele, coacăzele, murele etc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel