De ce să pui făină în tigaie înainte să faci ouă ochiuri. Rezultatul genial pentru care ne vei mulțumi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay
Descoperă cele mai tari trucuri ale bucătarilor care-ți vor ușura munca. 

Vezi și: De ce să pui bicarbonat când gătești cu roșii sau ceapă. Rezultat neașteptat. Ne vei mulțumi

Odată cu creșterea în popularitate a emisiunilor cu specific culinar de la televizor, tot mai mulți bucătari își dezvăluie secretele.  

Trucurile simple din bucătărie pot ușura viața oricui, de la cel mai experimentat bucătar, până la cei novice. De ce să pui făină în tigaie, înainte să faci ouă ochiuri?

Simplu: Ouăle ochiuri nu se lipesc de marginile tigaii dacă în uleiul fierbinte se pune un praf de făină care se lasă să se rumenească, apoi se adaugă ouăle, potrivit ȘtiriDiaspora.ro

La ce mai ajută făina, alte trucuri simple din bucătărie ce-ți vor ușura munca

Merele din prăjitură nu se vor lipi, dacă le veți tăvăli prin făină înainte de preparare.

Pentru a prăji bucăţile de carne ţine-le deasupra tigăii cu ulei, timp de cinci secunde, folosind un cleşte de bucătărie. În acest fel vei preveni lipirea mâncării şi deteriorarea vaselor de bucătărie.

Vrei şniţele cât mai crocante?

Pune în făina prin care le tăvăleşti o linguriţă de praf de copt. Prăjeşte-le în ulei bine încins ca să fie mai puţin grase. Aşa vor absorbi o cantitate minimă de ulei.

Nu săra carnea înainte de a o pune la grătar. Va absorbi tot sucul şi carnea nu se va rumeni. După ce a făcut o crustă, poţi pune puţină sare. La sfârşit, cum o iei de pe grătar, mai poţi adăuga puţin. Astfel, friptura va fi suculentă.

Cât timp se află pe grătar, friptura nu se va înţepa cu furculiţa sau cu cuţitul, căci prin orificii se va scurge sucul.

Nu folosi niciodată lapte rece

Nu folosi niciodată lapte rece când pregătești piureul de cartofi, ci folosește lapte fierbinte.

Cartofii îşi vor păstra culoarea albă la piure, dacă în apa în care au fiert punem puţin oţet.

Cum faci să nu mai dea spuma pe lângă oală

Dacă nu vrei să stai lângă oală cât timp fierb pastele, pune o lingură de lemn în partea de sus. Lemnul va opri spuma să dea pe foc.

Dacă un fel de mâncare pe care l-ai gătit este foarte gras, atunci foloseşte cuburi de gheaţă şi un prosop de hârtie. Înfăşoară gheaţa în prosop şi şterge partea de sus a felului de mâncare respectiv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel