De ce să pui bicarbonat în omletă. Trucul pe care-l vei folosi mereu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto colaj: pixabay.com
Sursa foto colaj: pixabay.com
Bicarbonatul îți poate fi de un real ajutor, mai ales dacă vrei să-i impresionezi pe cei dragi cu un mic dejun fabulos. 

Trucuri pentru o omletă pufoasă

După ce bați ouăle spumă, adaugă un praf de bicarbonat de sodiu. Apoi, pune omleta în tigaie. Va ieși mult mai pufoasă.

Ouăle ochiuri nu se lipesc de marginile tigăii dacă în uleiul fierbinte se pune un praf de făină, care se lasă să se rumenească, apoi se adaugă ouăle. Dacă baţi albuşurile separat şi le adaugi la sfârşit peste gălbenuşuri, omleta va deveni mai pufoasă.

Pentru a face o omletă foarte pufoasă, adăugaţi, atunci când bateţi ouăle, câteva linguriţe de apă.

Iată și câteva rețete de omletă:

Ingrediente

2 ouă
2 linguriţe apă
2 ciuperci champignon
1 lingura caşcaval răzuit
1 lingura ulei
puţin pătrunjel tocat
sare, piper negru măcinat

Cum se prepară

Se curăţă cupercile de picioruşe. Se şterg pălărioarele cu un şerveţel umed. Se taie felii foarte subţiri. Caşcavalul se dă pe razătoare. Se bat bine ouăle cu apă, sare şi piper după gust. Se încinge uleiul într-o tigaie mică (cca 16 cm diametru). Se adăugă treptat feliile de ciuperci în tigaie şi se prăjesc cam 30 secunde, fiind subţiri se fac repede. Mai bateţi de câteva ori ouăle şi turnaţi-le peste ciuperci. Imediat, cu o lingură, trageţi ciupercile spre centru, fiindcă au tentinda să meargă spre margini, potrivit e-retete.ro.

După câteva secunde, veţi vedea că marginile omletei se încheagă. Începeţi să trageţi marginile spre interior, astfel încât oul nefăcut să se scurgă înspre margine. Repetaţi de jur împrejurul tigăii, până când terminaţi tot oul nefăcut. La un moment dată veţi vedea că oul nefăcut nu se scurge singur spre margine şi veţi fi nevoiţi să înclinaţi tigaia ca să-l forţaţi să curgă. Când nu mai e decât puţin ou nefăcut deasupra, presăraţi caşcavalul peste omletă. Acum puteţi trece la pasul următor, dar dacă preferaţi omleta mai bine făcută şi mai rumenă, puneţi un capac pe tigaie şi lăsaţi aşa 1/2 minut.Transferaţi omleta din tigaie direct pe farfurie. Manevraţi tigaia astfel încât omleta să se plieze în două. Presăraţi cu pătrunjel şi serviţi imediat.

Omletă olandeză cu cremă de brânză, roșii cherry și pătrunjel

Ingrediente

1 buc lipie
2 buc ouă
1 buc ceapă
1 buc ardei
1 legătura pătrunjel
50 gr crema de brânză
2 buc roşii Cherry
3 linguriţe ulei de măsline
1 vârf de cuţit sare
1 vârf de cuţit piper negru

Cum se prepară

Curăţăm şi tăiem ceapa în 2 bucăţi egale. O jumătate de ceapă se toacă foarte foarte mărunt, iar cealaltă jumătate o vom face feliuţe subţiri. Încingem tigaia, adăugăm cele 3 linguriţe de ulei de măsline şi călim ceapa la foc mic, cel mai mic posibil, potrivit gatesc.ro.

Între timp tăiem ardeiul felii subţiri, pe care le adăugăm peste ceapă semi călită. Ceapă se va ţine la călit aproximativ 10 minute şi după cele 10 minute adăugăm ardeiul roşu încă 3-4 minute. Batem ouăle foarte bine şi adăugăm peste ceapă şi ardei. Amestecăm foarte bine până când se formează cubuleţe din omletă. Până când se separă între ea.

Ungem lipia cu cremă de brânză pe un colţ. Aşezăm omletă şi roşiile cherry. Adăugăm pătrunjel şi începem să rulăm lipia dinspre colţul opus cremei de brânză pentru a sta lipită. Tăiem lipia în 2 bucăţi egale pe mijloc şi este gata de servire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel