De ce să pui alcool sau urzici în apa în care fierbi carnea de vită. Secretul folosit în restaurante
De ce să adaugi alcool sau urzici în apa în care fierbi carnea de vită. Secretul folosit în restaurante. Carnea de vită nu e tocmai ușor de gătit, mai ales cînd vine vorba de fierbere. Însă există un mic secret care te poate ajuta. Punem pariu că este folosit și în bucătăriile restaurantelor.
Carnea tare se frăgezește dacă puneți la fierbere un praf de bicarbonat de sodiu sau puțin oțet în apa în care o fierbeți. De asemenea, pentru o carne mai fragedă, aceasta trebuie tăiată de fiecare dată contra fibrei.
Carnea de vită bătrână se frăgezește dacă la fierbere se scoate spuma cu o paletă și se adaugă pentru fiecare kg de carne câte o linguriță de alcool sau adăugați în apa clocotită câteva frunze de urzici.
Pentru o friptură suculentă la interior cu o crustă spectaculoasă la exterior, nu trebuie să întorci carnea prea des în tigaie sau pe grătar.
De ce să nu sărezi carnea înainte de-a o prăji. Sfatul primit de la mama
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News