De ce să NU lași telefonul la încărcat toată noaptea
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de nickypung de la Pixabay
Imagine de nickypung de la Pixabay
S-a făcut târziu, tu trebuia deja să dormi și ai uitat să-ți pui telefonul la încărcat? Te trezești dis-de-dimineață și ai nevoie de baterie la telefon? Cu siguranță te-ai gândit sau chiar ți-ar lăsat device-ul la încărcat toată noaptea. Iată de ce nu e bine s-o mai faci: 

Deși mulți aleg să-și lase telefonul la încărcat pe toată durata nopții, puțini știu că acest obicei poate dăuna sănătății bateriei. Aceasta se degradează în timp și, când lăsăm telefonul la încărcat peste noapte, procesul poate fi grăbit. Din acest motiv, o încărcare a bateriei nu îți mai ajunge pentru șase ore, ci pentru patru. 

Explicația este simplă: Bateriile litiu-ion din smartphone-uri îmbătrânesc chimic și, drept urmare, trebuie să le încarci din ce în ce mai des. 

Bateria nu se mai încarcă după ce atinge nivelul 100%. Ba mai mult, uneori, revine la 99% și are nevoie de mai multă energie pentru a atinge nivelul maxim. Procesul afectează durata de viață a bateriei.

Menține nivelul bateriei cât mai aproape de mijloc 

În loc să-ți lași telefonul peste noapte la încărcat, ai putea să menții nivelul bateriei cât mai aproape de mijloc (30%-70%). Astfel, poți prelungi efectiv viața bateriei, scrie pe site-ul producătorului Huawei, potrivit shtiu.ro. Și producătorii telefoane mobile Apple și Samsung dau același sfat.

Mai poți prelungi durata de viață a bateriei dacă nu lași telefonul să se descarce complet înainte de a-l încărca. De asemenea, la unele telefoane poți opta pentru procesul de încărcare prin funcția Optimized Battery Charging. Și fii atent ca smartphone-ul tău să nu se supraîncălzească!

VEZI ȘI: Cablurile USB se schimbă - vor arăta viteza maximă suportată şi nu numai

Cablurile USB vor fi mai uşor de diferenţiat, conform USB Implementers Forum (USB-IF), organizația creată pentru dezvoltarea și promovarea diferitelor formate USB. Astfel, noile cabluri create pentru standardul USB PD 3.1 de 60W sau 240W vor fi marcate cu un logo care descrie în mod clar puterea maximă suportată.

În mod similar, cablurile USB4 care acceptă viteze de 20 Gbps sau 40 Gbps vor avea un nou logo care arată atât noile viteze pentru transfer de date, ci și viteza de încărcare suportată. (Citește mai mult AICI.)

CITEȘTE ȘI: De azi înainte, NU vei mai pleca de acasă fără să scoți televizorul sau încărcătorul de telefon din priză!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel