Data publicării:

De ce să nu comanzi ce îți recomandă chelnerul. Chef Florin Dumitrescu: Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Chef Florin Dumitrescu
Sursa foto: Facebook Chef Florin Dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu a explicat de ce nu ar trebui să comanzi, la restaurant, ce îți recomandă chelnerul.

"Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! (…) Există acest "astăzi vă recomand"… coastele de porc. Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc, astăzi? Păi… să scăpăm de ele, înțelegi?

E e ultima zi a lor înainte de a expira, înainte de a începe să miroasă urât. Asta în cârciumile care nu funcționează. Dacă te duci la una care are 700 de persoane rulaj pe prânz nu ai problema asta. Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină", a explicat Florin Dumitrescu în podcastul lui George Buhnici, potrivit unica.ro.

"E îngrozitorr! Nu mai mănânc ciorbă în cârciumi"

"Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Eu nu mai pot să mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu îi întrebam dacă au vegeta în farfurie și ospătarii spuneau că nu. Dar m-a învățat un bucătăraș de prin Ardeal că școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără să se vadă. Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea.

Nu e intoleranță, nici alergie, e direct inflamație. Nu doar monoglutamatul - că dacă ar fi monoglutamatul natural nu ar fi o problemă - bazele chimice pe care ei le folosesc acolo… Un sfert de oră am de la prima lingură până când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi', a mai spus Florin Dumitrescu.

De ce nu-ți lasă ospătarul meniul pe masă după ce îți ia comanda

După ce clientul plasează comanda, chelnerul ridică meniul de pe masă din mai multe motive. În primul rând pentru a oferi mai mult spațiu persoanelor de la masă, iar în al doilea rând pentru a putea să ofere meniul și altor clienți. Totodată, cu acest mic truc, ospătarii pot ține mai ușor evidența comenzilor luate. Trebuie specificat că oricând clienții pot cere din nou meniul pentru a solicita noi produse.

Totuși, mulți oameni sunt de părere că această practică este o dorință a proprietarilor de restaurante pentru a primi comenzi mai valoroase. Fără un meniu la dispoziție, oaspetele unității nu va putea ști cu exactitate prețurile, scrie shtiu.ro.

La restaurantele de lux lucrurile sunt un pic mai complicate, în sensul că există un șef de local, care supraveghează toată activitatea chelnerilor și nu numai. După ce clienții s-au așezat la masă ospătarul vine imediat cu meniul, iar după plasarea comenzii acesta este luat de la masă pentru a avea mai mult spațiu pentru farfurii, pahare, sticle etc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel