De ce să NU bei CEAI după ce mănânci. Nu face așa ceva după masă! 7 lucruri periculoase
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Ceaiul după masă nu este indicat. Poţi deveni anemic / Foto: Pxhere
Ceaiul după masă nu este indicat. Poţi deveni anemic / Foto: Pxhere
După ce mănâncă, oamenii fac o mulțime de lucruri periculoase pentru sănătatea lor. Iată șapte dintre acestea.

Chiar dacă multe persoane obișnuiesc să iasă la plimbare sau să tragă un pui de somn după masă, este indicat să mai aștepți puțin pentru ca aceste activități să nu îți afecteze digestia, spun experţii în nutriţie.

Nu fuma
O țigară fumată după masă echivalează cu fumarea a zece alte țigări. Nicotina se combină cu excesul de oxigen necesar pentru realizarea digestiei, fapt care facilitează absorbția substanțelor carcinogene.

Nu mânca fructe
Unele persoane consideră că fructele sunt o opțiune sănătoasă pentru suplimentarea meselor principale ale zilei. Acestea sunt dulci, versatile și pot înlocui cu succes deserturile clasice. În realitate, fructele trebuie consumate pe stomacul gol, fie dimineața, fie între mese. Aceste alimente au nevoie de alte enzime pentru a fi digerate corect, iar glucidele din compoziția lor necesită mai mult timp pentru a fi asimilate complet. Dacă mănânci fructe imediat după prânz ori cină, te va balona. De aceea, fructele se mănâncă cu 1-2 ore după masă ori cu o oră înainte.

Nu bea ceai
Frunzele de ceai sunt acide. Acest lucru va face ca proteinele din alimente să fie mult mai greu de digerat. Deși ceaiurile sunt sănătoase, nu este indicat să le servești după mesele principale. Mai exact. aceste băuturi conțin acid tanic, o substanță care aderă la proteine și fier. Astfel, absorbția acestui mineral este redusă cu până la 87%, fapt care duce la apariția unor episoade cronice de anemie.

Nu desface cureaua
Acest lucru poate cauza blocaj intestinal.

Nu face baie
Baia va intensifica circulația sangvină în mâini și picioare, iar cea din jurul stomacului va descrește. Prin urmare, acest organ nu funcționează așa cum ar trebui, fapt care provoacă dureri, inflamații și o senzație de greutate.

Nu te plimba
Se spune că dacă te vei plimba după masă, vei trăi 99 de ani. De fapt, nu este adevărat. Mersul va determina sistemul digestiv să nu absoarbă nutrienții din mâncare. Este greșit să crezi că exercițiile fizice de după masă te ajută să arzi calorii și să slăbești. Deși mersul pe jos și alergatul sunt sănătoase, practicarea acestor activități după ce mănânci poate cauza indigestie și disconfort. Prin urmare, este indicat să faci o plimbare abia după 30 de minute de la servirea mesei. Dacă nu poți aștepta atât de mult timp, ai grijă să nu mergi mai mult de 10 minute.

Nu dormi
Mâncarea nu se va digera și îți va crea probleme. Siesta după masă poate provoca diverse probleme digestive. Chiar dacă somnul este relaxant și necesar pentru multe persoane, este esențial de reținut că, imediat după ce mănânci, acesta poate afecta digestia. Când stai culcat, sucurile digestive nu acoperă în întregime alimentele din stomac. Prin urmare, nutrienții nu sunt asimilați în totalitate. În plus, obiceiul de a dormi după masă poate cauza probleme la nivelul esofagului, deoarece acidul gastric poate provoca reflux și arsuri la stomac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel