De ce să nu arunci apa în care fierbi ouă
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
De ce să nu arunci apa în care fierbi ouă / Foto: Pixabay, de ivabalk
De ce să nu arunci apa în care fierbi ouă / Foto: Pixabay, de ivabalk
Află în articol la ce este utilă apa în care fierbi ouă.

Ar fi bine să nu mai arunci apa în care fierbi ouăle. Aceasta îți poate fi foarte utilă în casă. Ouăle sunt o sursă importantă de proteine de înalta calitate, acestea fiind bogate în vitamina D și minerale, ceea ce înseamnă că ne pot îmbunătăți și sănătatea.

Totuși, nu numai noi putem beneficia de aportul de vitamine, ci și plantele din ghiveci. Așadar, de fiecare dată când fierbi ouă, ar trebui să te gândești și la plantele din casă ta și să nu arunci apa. Las-o să se răcească, iar apoi toarnă apa la plantele din ghivece. Este o sursă foarte bună de calciu pentru acestea, scrie cumsa.ro. Florile tale vor fi mai sănătoase și mai frumoase.

VEZI ȘI: Dintr-o singură orhidee poți obține o sută de flori. Iată TRUCUL simplu

Nu mai arunca niciodată cojile de ouă. Leacul simplu care te poate salva de boli grave

Cojile de ou conțin 90% calciu și sunt cea mai bună sursă a acestui mineral. În plus, coaja de ouă conține fier, cupru, mangan, zinc, fluor, fosfor şi crom. În funcție de vârstă, doza recomandată este de 1,5 până la 3 grame de coji de ouă.

Luați cojile de la opt ouă, spălați-le și uscați-le, apoi faceți o pudră. Amestecaţi sucul de la două lămâi cu pudra obişnuită din cojile de ouă. Lăsați băutura la frigider pentru câteva zile. Filtrați lichidul și amestecați-l cu un litru de coniac și un kilogram de miere. Lăsați să stea o săptămână înainte de utilizare. Utilizare: Luați o lingură de 2 ori pe zi, după mese.

Cojile de ou pot fi folosite și pentru vindecarea ulcerului gastric. Se amestecă o lingură de coji zdrobite cu o lingură de nucșoară tocată şi cu două linguri de suc de lămâie. Lăsați acest amestec la frigider pentru câteva zile, până când cojile se topesc complet. Apoi adăugați 100 ml lapte fierbinte. Utilizare: Luați o lingură de două ori pe zi, dimineața, pe stomacul gol și noaptea înainte de culcare.

Dacă vă doriți să vă curățați sângele, spălați cojile de la 4-5 ouă și zdrobiți-le, apoi amestecați-le cu 3 litri de apă. Păstrați amestecul la frigider timp de o săptămână. Se bea în loc de apă. Adăugaţi puţină zeamă de lămâie. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel