Data publicării:

De ce să mănânci cât mai des salată orientală. Mihaela Bilic: Ca "topping" se pot folosi bucățele de costiță prajită

Autor: Doinița Manic | Categorie: Sanatate
WhatsApp
De ce să mănânci cât mai des salată orientală. Mihaela Bilic: Ca "topping" se pot folosi bucățele de costiță prajită / Foto: Capturi video Youtube
De ce să mănânci cât mai des salată orientală. Mihaela Bilic: Ca "topping" se pot folosi bucățele de costiță prajită / Foto: Capturi video Youtube

Nutriționistul Mihaela Bilic a spus de ce este bine să mâncăm cât mai des salată orientală.

Evitai salata orientală crezând că îngrașă? Nutriționistul Mihaela Bilic spune că este bine să mâncăm cât mai des salată orientală, iar dacă avem grijă cum o pregătim, aceasta poate fi chiar prietenoasă cu silueta.

VEZI ȘI: Bilic: ”Top 10 alimente care ne cresc IMUNITATEA”. Nu știai asta despre SALATA ORIENTALĂ

"Nu uitați de salata orientală! Dacă ar trebui sa consumăm mai des un preparat, salata orientală ar fi acela. Ar merita să fie introdusă inclusiv în meniurile din restaurante. De ce orientală? Nimeni nu știe care îi sunt originile, dar părerea mea e ca vine dinspre vest, nu din Orient. Cartoful e aliment de bază în țările germanice, așa cum sunt pastele la italieni si pâinea la francezi. Iar salata orientală e de fapt o salată de cartofi, care în tradiția românească are 4 ingrediente de bază: cartofi, ceapă, măsline și ou fiert.

În funcție de gusturi și preferințe, tot salată orientală se numește și dacă are castraveți murați, legume proaspete, fasole verde sau gogoșari. Ca "topping" se pot folosi bucățele de costiță prăjită, șuncă, felii de cârnați/crenvurști, ton la conservă sau somon afumat. Și dressing-ul poate varia, de la clasica vinegretă cu ulei și oțet, la sos de iaurt, maioneză, pesto, remoulade…

Mihaela Bilic: Indiferent de combinații, salata de cartofi e hrănitoare 

Indiferent de combinații, salata de cartofi e hrănitoare și pentru noi, și pentru bacteriile benefice din intestin - amidonul răcit și recristalizat din cartofi are efect prebiotic, este substrat hrănitor pentru microbiotă! Nu întâmplător în meniul grădinițelor din Germania există peste 50 de variante de salată de cartofi. Cartoful este un aliment practic și accesibil, bogat în amidon (aprox.17%) și sărac în grăsimi. Ușor de digerat si de preparat, cartoful este o alternativă la pâine, cereale, orez, paste făinoase, cu mai puține calorii (65cal/100g) și fără niciun strop de gluten.

Indicele glicemic pentru cartoful fiert este 58, față de 70 pentru pâine, paste și orez. Nu cartoful îngrașă, ci grăsimea cu care îl "îmbogățim" și cantitatea în care îl consumăm. Puneți cartofi în ciorbe și tocănițe, mâncați salată orientală și piure, iar din când în când câte un cartof prăjit. Pentru că o lingură de ulei are 100 cal", a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel