Carnea tare se frăgezește dacă puneți la fierbere un praf de bicarbonat de sodiu sau puțin oțet în apa în care o fierbeți.
Înainte să gătești copănelele, freacă-le cu un amestec de bicarbonat de sodiu și sare fină de bucătărie. Presară apoi diverse condimente și pune-le la cuptor sau în tigaia cu ulei încins. Vor prinde o crustă aurie și crocantă și vor fi moi și suculente la interior.
De asemenea, pentru o carne mai fragedă, aceasta trebuie tăiată de fiecare dată contra fibrei. Pentru o friptură suculentă la interior cu o crustă spectaculoasă la exterior, nu trebuie să întorci carnea prea des în tigaie sau pe grătar.
Vezi și: De ce să pui bicarbonat în omletă. Trucul genial pe care-l vei folosi și tu!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Pască pufoasă fără aluat
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Cățelul tău are căpușe? Află cum le poți îndepărta în siguranță