Data publicării:

De ce să consumi lapte de migdale. Care sunt principalele beneficii

Autor: Julia Pandi | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Laptele de migdale este scăzut în calorii, fără lactoză și este plin de substanțe nutritive esențiale.

Laptele de migdale este scăzut în calorii, fără lactoză și este plin de substanțe nutritive esențiale, conform healthline.com.

Sprijină gestionarea greutății


Băuturile pe bază de plante conțin în general mai puține calorii decât laptele obișnuit. Pentru persoanele care doresc să-și reducă aportul de calorii, trecerea la laptele de migdale poate sprijini acest obiectiv.

Pierderea în greutate poate fi adesea realizată sau susținută prin scăderea aportului de energie din alimente.

Efectuarea unor mici schimburi de la alimente bogate în calorii la alimente cu conținut scăzut de calorii poate fi o modalitate eficientă de a reduce sau de a menține aportul de calorii, în funcție de obiectivele tale.

Cu toate acestea, multe soiuri comerciale de lapte de migdale sunt îndulcite sau aromate cu adaos de zaharuri, deci au mai multe calorii. 

Este sărac în carbohidrați


Soiurile neîndulcite de lapte de migdale sunt în mod natural sărace în carbohidrați.

O porție de 100 de grame de lapte de migdale conține aproximativ 0,3 grame de carbohidrați, dintre care majoritatea sunt fibre alimentare. În comparație, aceeași cantitate de lapte conține aproximativ 4,6 grame de carbohidrați sub formă de lactoză, un tip de zahăr natural.

Rețineți că soiurile comerciale îndulcite de lapte de migdale și alte tipuri de lapte vegetal pot avea mult mai mulți carbohidrați, deoarece pot conține zaharuri adăugate.

Zaharurile adăugate pot fi absorbite cu ușurință și pot provoca o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge.

O sursă excelentă de vitamina E


Laptele de migdale este o sursă excelentă de vitamina E, conținând în mod natural 22% din necesarul zilnic recomandat de vitamina E într-o porție 100 grame.

Vitamina E este un antioxidant puternic care poate combate inflamația și stresul din corpul tău.


O sursă bună de calciu


Laptele este o sursă cheie de calciu în dieta multor oameni. O porție de 100 de grame de lapte integral conține 123 de miligrame de calciu.

Calciul este un mineral important cu multe beneficii pentru sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel