Data actualizării:
Data publicării:

De ce să bei berea cu puțină sare

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Iată de ce berea cu sare e mai bună!

Adăugarea de sare în bere poate fi o opțiune personală pentru a îmbunătăți gustul și a evidenția anumite arome, dar nu este o practică comună în toate culturile sau în rândul tuturor băutorilor de bere. Motivele pentru a pune sare în bere pot varia, iar unii oameni preferă acest adaos pentru diverse motive, potrivit unknownbrewing.com:

Intensificarea aromei: Sarea poate evidenția anumite arome ale berii, făcând experiența de degustare mai plăcută pentru unii.

Se pierde dulceața: În unele beri, care pot avea o notă mai pronunțată de dulce, sarea poate ajuta la echilibrarea gustului.

Reglarea amărăciunii: Sarea poate reduce gustul amar specific al berii, în special în cazul berii brune.

Mai puține vizite la baie: Berea cu puțină sare face ca mersul la toaletă să fie mai rar, și asta pentru că sarea ajută la reținerea lichidelor în corp.

Este important de știut faptul că gusturile variază, și ceea ce poate fi plăcut pentru unele persoane poate să nu fie agreat de alții. Sarea în bere ține de preferințele personale ale fiecăruia dar și de marca de bere, unele fiind mai dulci, altele mai amare sau chiar ușor sărate din fabrică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel