De ce-s mai scumpe cartelele cu roaming? A ieşit scandal
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Marile companii de telefonie sunt anchetate de ANCOM. foto: captura TVR
Marile companii de telefonie sunt anchetate de ANCOM. foto: captura TVR
Marile companii de telefonie sunt anchetate de ANCOM din cauza reclamațiilor, asta în condiţţie în care roamingul a devenit zero lei, dar cartelele sunt mai scumpe.

Eliminarea roamingului, o măsură salutată de milioane de români, riscă să se transforme într-un scandal de proporții, relatează TVR.  Clienții acuză companiile de telefonie mobilă că oferă tarife naționale la convorbirile în roaming doar pentru cartele mai scumpe. În replică, operatorii de telecomunicații reclamă că românii abuzează de acest serviciu. Autoritatea de Reglementare în Comunicații a început o anchetă.

Două mari companii de telefonie mobilă sunt investigate de Autoritatea de Reglementare în Comunicații. Instituția a primit sesizări din partea clienților care reclamă că sunt nevoiți să plătească mai mult, în medie cu doi euro, pentru cartele, dacă vor să beneficieze de tarife naționale la convorbiri în roaming.

Consumatorii sunt nemulțumiți și că, acum, primesc un număr mai mic de minute și mai puțin trafic de Internet, mai relatează TVR.

Scandalul a apărut la mai puțin de cinci luni după ce Uniunea Europeană a eliminat tarifele de roaming. Ancheta Autorității de Reglementare în Comunicații ar urma să fie gata până la sfârșitul anului. Operatorii de telefonie mobilă riscă amenzi dacă au încălcat regulamentele europene.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel