De ce s-au închis piețele. Explicație Anisie, gen
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
Rata inflatiei
Rata inflatiei
”În ultimele săptămâni (...) numărul de infectări este din ce în ce mai mare. Trebuie să fim solidari cu medicii, să luăm astfel de măsuri, de suspendare a cursurilor”, a spus urmașa lui Spiru Haret, prin vocație, și a Brătienilor, prin înscrierea în partid.

Deci, părinții, profesorii, copiii și miniștrii trebuie să fie solidari cu medicii. Corect.

De ce se închid piețele? Rezultă că din solidaritate. Poate în ultimele săptămâni or fi scăzut vânzările în mall-uri și hipermarket-uri. Țăranii, și miniștrii, nu ar trebui să fie soldari cu patronii Carrefour, Cora, Kaufland?

Din păcate, nu prea par a fi, așa cum ni se arată la televizor. O bătrânică din Piața Matache era chiar revoltată: eu, acuma, ce fac cu roșiile, le duc acasă și le aduc peste o lună înapoi?

Pe de o parte, observ cu bucurie că doamna respectivă a înțeles mesajul premierului Orban, că nu se închid piețele, doar se suspendă activitatea lor, timp de 30 de zile. De supărat, mamaia ar trebui, însă, să se supere pe ea însăși. N-a investit, nu s-a modernizat, nu poate să ducă acasă roșiile și să revină cu ele peste o lună. Nu rezistă competiției. Dacă ar fi cultivat roșii olandeze, putea să le ia acasă, să le țină o lună în cămară și să revină cu ele, proaspete, când se redeschid piețele țărănești. În loc de Ziua Recoltei, le vindea de Ziua Victoriei în războiul cu COVID.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel