De ce s-ar fi sinucis unul dintre cei mai buni scrimeri din istoria României, Florin Zalomir. Dezvăluirile făcute de fostul său coleg
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto Facebook Federația Română de Scrimă
foto Facebook Federația Română de Scrimă
Florin Zalomir, fost campion mondial și vicecampion olimpic la scrimă, a fost găsit mort în apartamentul său din Otopeni. 

Florin Zalomir era acum ofițer de Jandarmerie în cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București. El a fost găsit mort în apartamentul său, iar decesul ar fi survenit în urma unei împușcături. Se suspectează sinuciderea prin împușcare, conform anchetei. 

Campionul mondial avea doar 41 de ani și abia se recăsătorise, dar se pare că deja vorbea despre divorț, spune fostul său coleg. Vestea morții lui Zalomir a șocat lumea sportului românesc. El era unul dintre cei mai buni scrimeri din istoria țării. În 2012, la Londra, a obținut locul 2 cu echipa României, la Jocurile Olimpice. În palmaresul său mai erau șapte medalii Mondiale și Europene dintre care două de aur.

După retragere, el a început să antreneze și a intrat și-n Jandarmerie - se pare că era un vis al său. Și totuși, cum a ajuns el să-și pună capăt zilelor? Și mai ales, de ce? 

Unul dintre componenții echipei României de sabie, la JO 2012, Rareș Dumitrescu (38 de ani), echipă din care au făcut parte Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu şi Alexandru Siriţeanu, a spus că fostul său coleg avea probleme în viața personală, de familie. 

Vorbea despre divorț la câteva săptămâni de la căsătorie

Pentru Orange Sport, Dumitrescu a declarat, printre altele: ”Nu ştiu detalii. Am fost colegi la echipa naţională, apoi colegi, ca antrenori, la CS Dinamo şi am avut o relaţie apropiată. Dar în ultima perioadă avea nişte probleme de familie, pe care le-a ţinut personal, nu cunosc prea multe detalii. Niciodată nu mă aşteptam la un asemenea gest. El n-a avut o viaţă uşoară, a avut probleme, a crescut fără tată, a fost plecat în Legiunea Străină (n.r. - o divizie de elită a armatei franceze formată din soldaţi profesionişti) câţiva ani de zile. Era un sportiv de perfomanţă, avea un psihic bine clădit, dar se pare că s-a întâmplat ceva astăzi pentru că a recurs la gestul ăsta. 

A ales Jandarmeria, acum doi ani, ca să-şi împlinească dorinţa pe care o avea. El a fost căsătorit, are şi o fetiţă din prima căsătorie, a divorţat acum câţiva ani, după care, de câteva săptămâni, s-a recăsătorit. Dar am înţeles că nu mergea totul roz şi că începuse deja un divorţ”. 

Ce a găsit Poliția la fața locului. Apelul la 112 a fost efectuat de către o femeie

Poliția Orașului Otopeni a transmis: ”Astăzi, 3 octombrie a.c., în jurul orei 8:34, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie, cu privire la faptul că, într-un imobil din localitatea Otopeni, un bărbat este decedat în locuința sa. La fața locului, s-au deplasat polițiștii orașului Otopeni pentru efectuarea de activități din competență.

Echipajul medical sosit la fața locului a declarat decesul bărbatului respectiv. A fost anunțat medicul legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Ilfov, pentru efectuarea de activități din competență. Cazul va fi preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, pentru efectuarea de activități din competență, stabilirea cu exactitatea a situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun”, se arată în comunicatul  de presă. 

Mesajul Federației Române de Scrimă

”Federația Română de Scrimă a aflat cu tristețe și durere de moartea tragică a campionului mondial și european, vicecampion olimpic la sabie, Florin Zalomir și este alături în aceste momente grele de familia acestuia. Colegi, antrenori, elevi și prieteni ai sabrerului sunt consternați și șocați de modul în care ”Zalo” a ales să plece dintre noi. Ne rămân amintirile, ne dor și ne rugăm pentru sufletul lui. Dumnezeu să îl ierte! Florin Zalomir s-a născut la Iași, la 21 aprilie 1981, a început scrima la CSȘ Unirea Iași cu Iulian Bițucă. A câștigat o medalie olimpică la JO Londra 2012, argint cu echipa, este campion mondial cu echipa în 2009, mai are 2 medalii de bronz mondiale câștigate în 2010 și 2001. La Campionatele Europene a luat aur în 2006 la echipe și bronz la individual și are alte 2 medalii de argint la echipe, în 2006 și 2009.Florin Zalomir a antrenat lotul olimpic de sabie masculin al României și lotul feminin, în palmaresul său de antrenor figurează două medalii de bronz, la europene și mondiale, alături de Bianca Pascu. Condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl ierte!” arată Federația Română de Scrimă, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel