De ce s-a răzgândit Șova în privința rezilierii contractului cu Bechtel
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Contractul cu compania Bechtel pentru construcţia Autostrăzii Transilvania a fost amânat, a declarat, Dan Șova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine. În urmă cu câteva zile, Șova anunțase că "suma este stabilită", iar contractul va fi încheiat cu certitudine la data stabilită.

"Rezilierea contractului este o chestiune de zile, mai sunt unele detalii de pus la punct în această perioadă", a declarat agenţiei Mediafax ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova.

 La rândul său, premierul Victor Ponta a precizat pentru Mediafax că a decis să trimită Corpul de Control pentru a verifica acest contract.

 "Luni se încheie cu totul. Suma este stabilită", declara de curând Dan Şova, întrebat de jurnalişti despre contractul cu Bechtel. În ceea ce priveşte stadiul contractului, Şova a precizat că este 'aproape reziliat' şi că "mai sunt de discutat mici amănunte, nu esenţiale", potrivit Agerpres.

 Dan Şova a explicat că pentru a putea fi construită Autostrada Transilvania ar trebui scoase la licitaţie şi construite toate tronsoanele în acelaşi timp.

 De asemenea, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional a afirmat că urmează să discute cu cei de la Direcţia Concesiuni şi că, de asemenea, se va extinde contractul cu consultantul tehnic pentru că acesta cunoaşte foarte bine situaţia. Totodată, Şova a spus că va avea loc o discuţie şi cu băncile despre cum ar trebui procedat în cazul acestei lucrări.

 "O să implicăm autorităţile locale. Eu vreau să fac o întâlnire ori la Cluj ori la Oradea cu şefii judeţelor pe unde trece autostrada să vedem în ce măsură ne pot ajuta şi ei", a subliniat Dan Şova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel