De ce s-a prăbușit sportul în România. Pierre de Hillerin: Am moștenit imaginea de la sovietici
Autor: Florentina Constantin | Publicat pe: 14 dec 2019, 11:36
WhatsApp
Pierre Joseph de Hillerin, fost director al Centrului de Cercetări pentru Educaţie Fizică şi Sport, a vorbit în cadrul evenimentului "UPGRADE ROMANIA: SĂNĂTATE PRIN SPORT. SPORTUL, MINA DE AUR A ECONOMIEI", organizat de DC Media Group, despre cum văd românii mișcarea și de unde pleacă această viziune.

"Dacă vrem să schimbăm ceva, trebuie să schimbăm apele. Sportul de performanţă nu e un galop de sănătate, cere sacrificii şi, de multe ori, inclusiv de sănătate. Ce am putea să facem ar fi să înţelegem că educaţia pentru mişcare este fundamentală", a declarat Pierre de Hillerin.

"Am moștenit imaginea de la sovietici"

"De ce sport? Dacă ne lămurim asupra cuvintelor, putem fiecare dintre noi să avem motive. Am moștenit imaginea de la sovietici, dar ea a început o dată cu Jocurile Olimpice de la Berlin, când o naţiune a vrut să demonstreze că este o naţiune puternică şi a urmat un război. Sovieticii au vrut să demonstreze că au o naţiune puternică şi au împins sportul de performanţă în vitrină. Noi, neavând puterile lor, am rămas cu ideea sportului de vitrină şi încet, încet, în spatele sportului de vitrină, s-au prăbuşit rânduri, rânduri de elemente de sănătate", a spus Pierre de Hillerin.

Declarațiile complete, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?