De ce s-a dus Cîțu la Institutul Cantacuzino, când a sosit vaccinul COVID-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
Caragiale pune o întrebare excentrică în gura personajului său, Pampon: ”În Bulgaria? Ce căuta neamţul în Bulgaria?”. În carnavalul guvernării PNL plus USR, o întrebare legitimă se pune azi: ”Cantacuzino? Ce căuta Cîțu la Institutul Cantacuzino?”.

Premierul a băgat capul în poză la ceremonia de recepționare a primelor doze de vaccin COVID și a rostit câteva fraze banale, în principal lozinci. Oricum nu se prea înțelege ce mormăie el pe repede înainte, dar nu acesta e principalul efect secundar dacă amesteci politicul în campania de vaccinare.

Ce căuta acolo Cîțu? Ministrul Ciucă, Arafat, Gheorghiță, da, trebuia să fie la Cantacuzino. Apărarea și Internele poartă războiul cu pandemia. Ministerul Sănătății tratează victimele. Chipurile, premierul îi coordonează. Și tocmai aici e problema.

Campania de comunicare trebuie să convingă 70 la sută din populație, fiindcă doar 30 la sută au încredere în siguranța și eficacitatea vaccinului. Cîțu personal are 15 la sută cotă de încredere, la fel Executivul, și este captiv unui discurs electoral agresiv, pe care nu l-a abandonat nici după catastrofalul rezultat din 6 decembrie.

Ca urmare, răspunsul e limpede: a venit să se contamineze cu puțină popularitate, prin contactul neprotejat cu  cele 30 de procente, fără să-i pese că ar putea contamina el segmentul celor care au încredere, trăgându-l în jos cu greutatea celor 15% ale sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel